rss      tw      fb
Keres

Kis híján űrszeméttel ütközött a Nemzetközi Űrállomás

Az asztronauták - három orosz, két amerikai és egy japán - az ISS-hez csatlakozott két visszatérési egységben leltek menedékre, miközben az űrszemét nagyjából 250 méterre száguldott el a 110 méter széles űrállomástól.

Új javaslatok a "söralátétes adóbevallás" feltalálójától

Új adópolitikai elképzeléssel állt elő Németországban a söralátét méretű adóbevallás ötletének atyja, Paul Kirchhof heidelbergi jogászprofesszor, aki szerint a jelenleg több mint 30 ezer paragrafusból álló német adójogot 146 paragrafusra kell szűkíteni, és be kell vezetni az egykulcsos jövedelemadót.

Nőnek öltözött terroristavezért fogtak el Afganisztánban

A nemzetközi szövetségesek és az afgán erők közösen csaptak le hétfő éjjel az al-Kaidához köthető Üzbegisztáni Iszlamista Mozgalom terrorcsoport vezetőjére és két társára Kunduz városban.

Tőzsde - Emelkedéssel nyitott New York

Erősödéssel kezdték a keddi kereskedést az irányadó Wall Street-i tőzsdeindexek.

IMF - Az Egyesült Államok hivatalosan is Lagarde-ot támogatja

Az Egyesült Államok a francia pénzügyminiszter Christine Lagarde-ot támogatja a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatói választásán - mondta Timothy Geithner amerikai pénzügyminiszter kedden.

Merkel: új fejezet nyílt a német-kínai kapcsolatok történetében

A Kínával való kapcsolatok szorosságát és intenzitását hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár kedden Berlinben, kiemelve, hogy Ven Csia-pao (Wen Jiabao) kínai kormányfő látogatásával új fejezet nyílt a német-kínai kapcsolatok történetében.

Trichet: az EKB figyelemmel kíséri a bankok és az euróövezeti államok tárgyalásait

Az Európai Központi Bank (EKB) figyelemmel kíséri a bankok és az euróövezeti kormányok közötti tárgyalásokat arról, hogy milyen módon vehetnének részt a magánbefektetők a Görögországnak nyújtandó újabb mentőcsomagban - mondta Jean-Claude Trichet, az EKB elnöke egy keddi sajtótájékoztatón.

Csehország befejezi koszovói katonai misszióját

Június 30-án jár le a 80 katonából és egy 420 fős, Csehországban készenlétben tartott erőből álló koszovói cseh misszió megbízatása. Egy kisebb alakulat még őszig a helyszínen marad, hogy felszámolja a fiatal állam északkeleti részén, Sajkovacnál lévő cseh katonai tábort.

Kína-Németország - Merkel: Kína érdekelt a stabil euróban

Kínának elemi érdeke az euró stabilitása - mondta Angela Merkel német kancellár a kínai miniszterelnökkel, Ven Csia-paoval (Wen Jiabao) közösen megtartott berlini sajtótájékoztatón, kedden.

A francia szocialisták vezetője jelölteti magát a 2012-es elnökválasztásra

Martine Aubry, a francia Szocialista Párt (PS) főtitkára kedden bejelentette, hogy jelölteti magát a jövő évi elnökválasztásra, azaz megméreti magát a legnagyobb ellenzéki párton belül októberben megrendezésre kerülő előválasztáson.

Izrael felvetette a segélyhajók elkobzásának lehetőségét

Az izraeli védelmi minisztérium javasolja a kormánynak - a jövőbeli hasonló akciókat elkerülendő - a Gázába készülő segélyhajók elkobzását, azt remélve, hogy így a hajótulajdonosok nem adják majd bérbe azokat az aktivistáknak - közölték kedden izraeli tájékoztatási eszközök.

Botrány a fukusimai erőművet üzemeltető Tepco közgyűlésén

Botrányok kísérték a fukusimai erőművet üzemeltető Tokyo Electric Power Co. (Tepco) keddi közgyűlését, miután több részvényes is az atomenergia ellen szólalt fel és a cég vezetésének válságkezelő intézkedéseit bírálta.

Nukleáris biztonsági konferencia kezdődött Brüsszelben

Kétnapos nukleáris biztonsági konferencia kezdődött kedden Brüsszelben, az Európai Nukleáris Biztonsági Hatóságok Csoportja (ENSREG) szervezésében.

Hírek szerint orosz-észak-koreai csúcstalálkozó lesz

Oroszországba utazik a héten Kim Dzsong Il észak-koreai vezető, hogy tárgyaljon Dmitrij Medvegyev államfővel - írta kedden egy japán lap, az orosz külügyminiszter viszont "nem tud" a találkozóról.

Oroszország Szíriában politikai párbeszédet remél

Oroszország rendkívül fontosnak tartja, hogy a szíriai válságban politika párbeszéd alakuljon ki - jelentette ki Mihail Margelov, a felsőház külügyi bizottságának elnöke kedden Moszkvában, miután találkozott a szíriai ellenzék küldöttségével.

Washington szerint Románia túl keveset tesz az emberkereskedelem ellen

A Mediafax hírügynökség által idézett amerikai jelentés ezt szembeállítja azzal, hogy a férfiakat, nőket és gyermekeket egyaránt érintő emberkereskedelemnek Románia kiinduló, tranzit- és célországa is.

Keddtől megindulhat a belga és a holland zöldségszállítás Oroszországba

Oroszország keddtől engedélyezi a Hollandiából és Belgiumból származó zöldségek importját - jelentette be kedden Gennagyij Onyiscsenko orosz tiszti főorvos, de hangsúlyozta, hogy az engedély csak az e két országban termelt zöldségre vonatkozik, esetleges reexportra nem.

Megváltoztatta nevét az Iszlám Konferencia Szervezete

Megváltoztatta nevét az Iszlám Konferencia Szervezete (OIC), amelynek külügyminiszteri tanácsa kedden a kazahsztáni fővárosban, Asztanában ült össze: ezentúl Iszlám Együttműködés Szervezete lesz a neve.