rss      tw      fb
Keres

Jemen - A biztonsági erők meghiúsították az al-Kaida több támadását

A SABA jemeni hírügynökség adta hírül, hogy elfogtak hat férfit a tartományban, akik kulcsfontosságú és más gazdasági létesítményeket szemeltek ki célpontoknak. Különösen veszélyesnek tartott terroristák is voltak közöttük - jelentette a SABA. A tartományban egy fontos kikötő és egy olajfinomító van.

Lengyelország: zéró hiány négy év múlva

A lengyel kormány 2015-ig fel akarja számolni az államháztartás folyó hiányát - mondta a lengyel pénzügyminiszter a Gazeta Wyborcza című napilap keddi számában megjelent nyilatkozatában.

Kína-Németország - A külkereskedelem felfuttatása a cél

Angela Merkel azt mondta, hogy Németország és Kína - a legnagyobb európai, illetve ázsiai gazdaság - a kétoldalú kereskedelmet évi 200 milliárd euróra akarja növelni 2015-re.

Kína meghatszorozza importját

Kína a következő öt évben a jelenlegi hatszorosára növeli globális importját, ami jó lehetőséget teremt a világ exportőreinek - fejtette ki Londonban a kínai miniszterelnök.

Minden idők legnagyobb kutatástámogatási programja Csehországban

A cseh kormány a következő nyolc évben hat milliárd koronával, hozzávetőleg 67 milliárd forinttal támogatja a kutatás és az üzleti széfra együttműködését. Ez a legnagyobb összeg, amit a kormány valaha támogatásként adott - írta keddi számában a Hospodarské Noviny.

Kabul azzal vádolja az afgán jegybank kormányzóját, hogy Amerikába szökött

Vahid Omar afgán elnöki szóvivő elutasította a bankvezető kijelentését, aki azt állítja, azért mondott le, mert veszélyben volt az élete egy pénzügyi botrány ügyében folyó vizsgálat miatt. „Nem hisszük, hogy ez megalapozott lenne – mondta Omar a kormányzót életét fenyegető esetleges veszélyeket illetően. - Soha senkinek nem mondta a kormányban, hogy veszélyben lenne az élete.”

Új-zélandi bányakatasztrófa: először jutottak le mentők

Először jutottak le bányamentők abba az új-zélandi tárnába, amelyben tavaly novemberben robbanások történtek, és 29 bányász meghalt - közölte kedden az illetékes polgármester.

Irán azt mondja, képes nagyobb hatótávolságú rakéták gyártására is

Irán képes ugyan a rendelkezésére álló rakétáknál nagyobb hatótávolságú fegyverek gyártására, de azokat mégsem állítja elő, mert a jelenlegiekkel is eléri Izraelt, valamint az Perzsa-öböl menti amerikai támaszpontokat - jelentette ki kedden Amír Ali Hadzsizadeh, a Forradalmi Gárda légierejének parancsnoka.

Csökkenő inflációra számít a lengyel jegybank vezetője

Az infláció csökkenésére számít Lengyelországban az ország központi bankjának a vezetője. Marek Belka szerint az élelmiszer- és az olajárak mostanra stabilizálódtak.

Tőzsde - Erősödő indexek Európában

Tovább erősödtek a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek a kereskedés első órájának elteltével. Egy kissé enyhülni látszik a görög adósságválság okozta feszültség, miután francia bankok jelezték: készek lazítani Görögország adósságának törlesztési feltételein.

Megérkeztek Tajvanra az első kínai egyéni turisták

Korábban kínai turisták csak csoportosan utazhattak Tajvanra. Az intézkedést az a félelem indokolta, hogy felügyelet nélkül könnyen túlléphetik a kéthetes vízum engedélyezte tartózkodást, azzal a céllal, hogy a viszonylag előnyösebb tajvani munkaerőpiacon találjanak állást.

A varsói tőzsdére készül egy orosz agrárcég

Az orosz agráripari csoport, a Valinor azt tervezi, hogy a varsói értéktőzsdére vezeti be részvényeit, hogy a bevételből további földterületeket vásároljon, és bővítse a termelését.

Moszkva ismét le akarja állítani az áramszállítást Minszknek

Fehéroroszország ismét elmaradt az orosz áramszállításokból felhalmozódott adósságai törlesztésével, ezért az Inter Rao EESZ orosz exportőr kedden újra kilátásba helyezte, hogy szerdán 0 órától leállítja a szállításokat.

Görögországban kétnapos általános sztrájk kezdődött

Görögországban kedden 48 órás általános sztrájk kezdődött, tiltakozásul a kormány új, 28 milliárd eurós megszorító csomagja ellen, amelyet várhatóan a héten hagy jóvá az ország parlamentje.

Börtönbüntetés hétszáz bangladesi határőrnek lázadásért

A lázadás, amelyben 74 embert - többségükben feletteseiket - öltek meg, két hónappal azt követően robbant ki, hogy a hadsereg átadta a hatalmat Sejk Haszina Vazed miniszterelnök újonnan megválasztott kormányának.

Németországban némileg javult a fogyasztói bizalom

Németországban némileg javult a fogyasztói bizalom, a júliusra előre tekintő, kedden ismertetett hangulatmutató 5,7 pont lett, magasabb a júniusi 5,6 pontnál.

Leminősítette a Toyotát a Moody's

Egy fokozattal csökkentette a Toyota hitelképességére vonatkozó osztályzatát kedden a Moody's azzal az indoklással, hogy még jó időbe telik, amíg a japán autógyártó jövedelmezősége ismét erőteljes lesz.

Liberman elégedett a segélyflottillával kapcsolatos intézkedésekkel

Avigdor Liberman izraeli külügyminiszter sikeresnek minősítette kedden azokat a diplomáciai és politikai erőfeszítéseket, amelyeket hazája tett az újabb nemzetközi gázai segélyflottilla nagyságának csökkentésére.

Vegyes indexek az ázsiai tőzsdéken

Vegyesen zártak a vezető ázsiai tőzsdemutatók kedden, miután kissé enyhültek a görög adósságválsággal kapcsolatos aggodalmak azt követően, hogy francia bankok jelezték: készek enyhíteni Görögország adósságának törlesztési feltételein.

Emelkedéssel kezdhetnek a nyugat-európai tőzsdei indexek

A befektetők figyelme változatlanul a görög adósságválság fejleményeire irányul, várják az athéni parlamenti szavazást az újabb megszorító csomagról.

Lehet más az egyiptomi politika?

Flamingók és kacsák gázolnak a langymeleg vízben, a partot a piramisok alapanyagául szolgáló hegyek, és a világ legöregebb kövezett útja övezi, az idilli csendet legfeljebb a helyi halászok hajói törik meg - a Kairótól nem messze található Fajum (Kvarun)-tó jelenleg földi paradicsomnak tűnik, de egy sokat vitatott ügyletben a terület egy részét még a februárban elűzött Hoszni Mubarak elnöksége alatt eladták, és hamarosan hotellánc épülhet a környezetvédelmi övezetben. Az egyiptomiak szerint a projekt sorsa az új kormány szándékainak egyik próbája lesz.