rss      tw      fb
Keres

Tőzsde - Emelkedéssel nyitott New York

A 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,30 százalékos, az S&P 500-as mutató 0,29 százalékos, a Nasdaq Composite index 0,35 százalékos nyereségnél járt a kereskedés első perceiben.

Óriásmegrendelés az Airbusnak az Egyesült Államokból

A Wall Street Journal beszámolója szerint az Egyesült Államok harmadik legnagyobb légitársasága, az American Airlines teljesen meg akarja újítani flottáját, és Boeing gépeit Airbusokra cseréli.

Vártnál kevésbé csökkent a heti segélykérelmek száma Amerikában

A június 25-én zárult héten 428 ezer, úgynevezett első segélykérelem futott be a munkaügyi hivatalokhoz, ami ezerrel kevesebb a megelőző hetinél. A szakértők 8 ezer fős csökkenésre számítottak.

A libanoni ügyészség megkapta a Haríri-gyilkosság vádiratát

A libanoni ügyészség megkapta csütörtökön a 2005-ös Haríri-gyilkossággal kapcsolatos vádiratot és négy letartóztatási parancsot az ügyben vizsgálódó különleges ENSZ-törvényszéktől (TSL).

Basescu: zsarolás, hogy az RMDSZ akadályozza a közigazgatás reformját

Zsarolással vádolta Traian Basescu román államfő csütörtökön a Romániai Magyar Demokrata Szövetséget (RMDSZ), amely megakadályozta az ország általa javasolt területi-közigazgatási átalakítását.

Őrizetbe vett tüntetők Fehéroroszországban

Mintegy 250 ellenzékit és 13 újságírót vettek őrizetbe az Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök elleni eheti tüntetéseken - közölte a Belapan független hírügynökség csütörtökön.

A szerb GDP 3,4 százalékkal nőtt az első negyedévben

A szerb hazai össztermék (GDP) 3,4 százalékkal nőtt az idei első három hónapban a tavalyi év azonos időszakához képest - közölte az ország statisztikai hivatala csütörtökön.

A Bundestag döntött az atomerőművek bezárásáról

A parlament alsóháza nagy többséggel szavazta meg az Angela Merkel kancellár vezette konzervatív-liberális koalíció erre vonatkozó határozatát, amely kimondja, hogy Németország legkésőbb 2022-ig fokozatosan bezárja atomerőműveit. Az ellenzéki szociáldemokraták és az erőművek ellen évtizedek óta a legkövetkezetesebben harcoló Zöldek pártja a kormányjavaslat mellett adta le szavazatát, egyedül a Baloldal pártja volt ellene.

Horvátországban csökkent az ipari termelés májusban

A horvát statisztikai hivatal csütörtökön az közölte, hogy májusban az ipari termelés 0,4 százalékkal csökkent a tavalyi év azonos hónapjához képest, és 2,6 százalékkal esett havi összevetésben.

Rasmussen: a NATO nem vett részt a líbiai francia fegyverakcióban

A NATO nem vett részt Franciaország akciójában, amelynek keretében fegyvereket szállítottak a líbiai felkelőknek - jelentette ki a katonai szervezet főtitkára csütörtökön Bécsben egy sajtótájékoztatón.

Tovább apadt a görög bankok betétállománya

Görög lapértesülések szerint csupán májusban és júniusban 10 milliárd eurót vontak ki a betétesek helyi bankokból az ország fizetésképtelenségétől tartva.

AI: kínozzák és zaklatják az emberjogi ügyvédeket Kínában

Az Amnesty International (AI) nemzetközi jogvédő szervezet csütörtökön felszólította Kínát, hogy hagyjon fel az emberjogi ügyvédek zaklatásával, önkényes bebörtönzésével és kínzásával.

Trichet "erős éberséget" emleget az EKB várható kamatemelése kapcsán

Az Európai Központi Bank (EKB) elnöke csütörtökön azokat a spekulációkat erősítette, amelyek szerint a kényes euróövezeti adóssághelyzet dacára jövő heti kamatdöntő ülésén mégiscsak kamatot emelhet a bank.

Elhalasztották a bukott tunéziai elnök újabb perét

Későbbi időpontra halasztották Tunéziában azt a pert, amelyet Zin el-Abidin ben Ali egykori elnök ellen kezdtek volna csütörtökön: a Szaúd-Arábiába menekült, megbuktatott államfőt ezúttal fegyver- és kábítószer-birtoklással vádolják.

Kínai rendőrök megvertek tüntető mongol pásztorokat jogvédők szerint

Újabb tüntetéseket tartottak mongol pásztorok a hét végén a Kínához tartozó Belső-Mongóliában életfeltételeik veszélyeztetése miatt, és közülük sokakat megvertek, illetve őrizetbe vettek kínai rohamrendőrök - jelentette csütörtökön egy jogvédő szervezet.

Negyven felkelővel végeztek a pakisztáni erők

A jelentés szerint a Mohmand törzsi területen végrehajtott háromnapos katonai akció során sikerült visszafoglalni a szélsőségesektől egy földdarabot is.