rss      tw      fb
Keres

A cseh és a szlovák egészségügyi dolgozók többet keresnek magyar kollégáiknál

Magyarországon a legalacsonyabb, bruttó 155 ezer forint az egészségügyben dolgozók havi átlagjövedelme szlovák és cseh kollégáik bérével összehasonlítva; Szlovákiában havi bruttó 192 ezer forintot, Csehországban pedig 220 ezer forintot visznek haza átlagosan az egészségügyi ellátásban dolgozók- derül ki a Workania állásportál által működtetett fizetesek.hu oldal legfrissebb felméréséből.

Kína támogatja Christine Lagarde IMF vezérigazgatói pályázatát

Kína támogatja Christine Lagarde francia pénzügyminiszter pályázatát a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatói tisztségére - mondta hétfőn Londonban a kínai központi bank (PBoC) elnöke.

Tálib fenyegetés az amerikaiak, a britek és a franciák ellen

A szélsőségesek az al-Arabíja arab hírtévén a hétvégén közzétett videoüzenetükben a többi NATO-tagországot is figyelmeztették. A tálibok Oszama bin Ladennek, az al-Kaida első számú vezetőjének halálát akarják támadásokkal megbosszulni.

Hazaárulásért 25 évet kapott az "alvó" hírszerzőket feladó orosz ezredes

Hazaárulás vádjával 25 év börtönre ítélte Alekszandr Potyejev orosz hírszerző ezredest távollétében a moszkvai körzeti katonai bíróság hétfőn, miután bűnösnek találta őt 11, az Egyesült Államokban élő, úgynevezett "alvó" ügynök feladásában.

Pakisztán távozásra szólította fel a brit katonai kiképzők egy részét

Pakisztán felszólította Nagy-Britanniát, hogy "biztonsági okokból" ideiglenesen hívja haza katonai kiképzőinek egy részét, ami újabb jele annak, hogy Iszlámábádnak Oszama bin Laden megölése miatt feszült a viszonya a Nyugattal.

Próbaúton a szuperexpressz Peking és Sanghaj között

Próbaútját járja a legújabb - Harmónia névre keresztelt - kínai szuperexpressz a világ leghosszabb gyorsvasúti vonalán Peking és Sanghaj között, s napokon belül indulnak a menetrendszerű járatok is. A vonatok az 1.318 kilométeres távot kevesebb mint 5 óra alatt teszik meg.

Kevesebb vállalati csőd Németországban

Németországban jelentősen csökkent a vállalati csődök száma az idei első félévben a gazdasági fellendülésnek köszönhetően.

Iránban rakétagyakorlatot tart a Forradalmi Gárda

Tíznapos rakétagyakorlatot kezdett hétfőn Iránban a Forradalmi Gárda, hogy megőrizze készültségét "ellenséges csapásokkal" szemben.

Sztrájk lehet az Easyjetnél Németországban

A sztrájk mellett szavazott hétfőn a Verdi szakszervezeti szövetség felhívására az Easyjet németországi légi személyzetének a többsége. Ez azt jelenti, hogy a jövő héttől sztrájkot kezdhetnek a brit fapados légitársaság németországi pilótái és légi utaskísérői.

Hatvanezer alá csökkent az álláskeresők száma Szabolcsban

Három hónapos folyamatos mérséklődést követően májusban is tovább csökkent a regisztrált álláskeresők létszáma Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében: áprilishoz képest 8,3 százalékkal kevesebben, összesen 59.794-en szerepeltek a nyilvántartásban - közölte honlapján a megyei kormányhivatal munkaügyi központja hétfőn.

Kínai pénzből fizeti a béreket a Saab

A pénzt még a héten átutalja a megrendelő, a fizetéseket így a hónap végéig megkaphatják a dolgozók - áll a közleményben. A megrendelő kilétéről nem tájékoztatott a vállalat.

Vegyesen ítéli meg a romániai magyar sajtó, hogy az RMDSZ a kormányon maradást választotta

Az RMDSZ miniparlamentjeként működő Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) a hétvégén Marosvásárhelyen úgy határozott, a szövetség elutasítja Traian Basescu államfőnek azt a javaslatát, hogy az ország megyéinek számát a jelenlegi 41-ről nyolcra vagy tízre csökkentsék. Ugyanakkor Románia politikai stabilitásának megőrzése érdekében a szövetség nem fog kilépni a kormányból, még akkor sem, ha a kisebbségi törvénytervezetet a korábbi koalíciós megállapodás ellenére sem sikerül elfogadtatni a parlamentben a hónap végéig.

Csúcsra szökött az olasz államkötvények hozamfelára

Csúcsra szökött hétfő délelőtt a 10 éves lejáratú olasz államkötvények a hasonló, euróövezeti referenciaként szolgáló német papírokhoz mért hozamfelára miután a befektetők az euróövezet perifériájához tartozó államok adósságválságának tovagyűrűző hatásai miatt aggódnak.

Tőzsde - Stagnál Nyugat-Európa

Az enyhén negatív nyitás után a pénteki záróérték körüli szintre erősödtek hétfő délelőtt az irányadó nyugat-európai tőzsdeindexek.

Újabb törés az egyiptomi Muzulmán Testvériség mozgalmában

Az egyiptomi Muzulmán Testvériség számos tagja, köztük egy neves személyiség szakított a mozgalommal, hogy új pártot alapítson, további repedéseket idézve elő a befolyásos iszlamista csoportban, amely várhatóan a legjelentősebb induló lesz az országban szeptemberre kiírt parlamenti választásokon.