rss      tw      fb
Keres

A Nissan közel harmadával emelné piaci részesedését

A japán autógyártó Nissan Motor Co. az elkövetkező hat évben harmadával, 8 százalékra növelné világpiaci részesedését és 8 százalékra emelné működési profitmarzsát - derül ki a vállalat hétfőn nyilvánosságra hozott közép távú tervéből.

A német családi vállalkozások a görög mentőcsomag ellen emeltek hangot

A német családi vállalkozásokat képviselő érdekvédelmi szervezet élesen bírálta a német kormány hozzáállását a görögországi mentőcsomagokhoz és olyan szabályok megalkotására szólított fel, amelyek lehetővé teszik egyes euróövezeti államok kilépését, vagy kizárását a közös valuta térségéből - írja hétfői számában a Die Welt német napilap.

Ven Csia-pao: magasabb lehet az idei infláció Kínában

A kínai miniszterelnök, Ven Csia-pao egy hétfői televíziós interjúban először utalt arra, hogy a hivatalos inflációs célként megjelölt 4,0 százaléknál magasabb lehet 2011-ben a fogyasztói árak emelkedésének üteme Kínában.

Tőzsde - Vegyesen állnak az ázsiai piacok

Vegyesen álltak hétfőn, közép-európai idő szerint fél kilenc előtt  az irányadó ázsiai tőzsdeindexek miután az elhúzódó görög adósságválság miatti félelmeken helyi hírek enyhítettek egyes piacokon.

Nehéz helyzetben van a tunéziai idegenforgalom

A gazdasági válság, valamint az észak-afrikai konfliktusok hatására a tavalyihoz képest csaknem felére esik az idén Tunéziában a beutazó forgalom, a tunéziai turisztikai hivatal becslése szerint 3,5 millió turista várható.

Tőzsde - Eséssel nyithat Nyugat-Európa

Eséssel nyithatnak hétfőn az irányadó nyugat-európai tőzsdeindexek miután a befektetők továbbra is az elhúzódó görög adósságválság, illetve annak tovagyűrűző hatásai miatt aggódnak.

Öt európai állam esetleg már hétfőn felújíthatja a zöldségexportot Oroszországba

Az orosz Fogyasztóvédelmi Felügyelet már hétfőn engedélyezheti öt európai állam számára a hasmenésjárvány miatt június 2-án leállított oroszországi zöldségexport felújítását - mondta Gennagyij Onyiscsenko, a felügyelet vezetője, orosz tiszti főorvos az Interfax hírügynökségnek hétfőn.

Nagy mennyiségű kokaint foglaltak le Venezuelában

A venezuelai hatóságok több mint öt tonna kokaint foglaltak le az ország déli részén - közölte Tarek El Aissami belügyminiszter.

Megkezdődött a vörös khmerek négy egykori vezetőjének a pere

Megkezdődött Phnompenben hétfőn az egykori kambodzsai vörös khmer rezsim négy, népirtással vádolt vezetőjének a pere - jelentette be hétfőn a rezsim rémtetteit kivizsgáló, ENSZ által támogatott nemzetközi törvényszék.

Tizenöt terrorista halt meg Maliban a mauritániai katonák támadásában

Mauritánia vasárnapi közlése szerint hadseregének katonái 15 terroristát öltek meg a szomszédos Mali területén az Iszlám Magreb al-Kaidája (AQMI) néven működő száheli terrorista szervezet állásaira pénteken mért támadásukban.

Robbantásos támadás Nigériában, halottak

Legkevesebb 25 ember vesztette életét és 12 sebesült meg vasárnap Nigériában egy robbantásos támadásban.

Több ezren tüntettek Marokkóban az alkotmány tervezete mellett és ellen

Több marokkói városban zajlottak vasárnap tüntetések, amelyek résztvevőinek egy része a király által bejelentett reformintézkedésekkel kapcsolatos elégedetlenségének adott hangot, de sokan vonultak az utcára az uralkodó elképzeléseit támogatók is.

Szaúd-Arábiában megkezdődött a 2003-as terrorhullám több vádlottjának a pere

Szaúd-Arábiában vasárnap megkezdődött azoknak a vádlottaknak a pere, akik a hatóságok szerint részt vettek a sivatagi királyságban 2003-ban végigsöpört példátlan méretű terrortámadásokban - jelentette az SPA hivatalos szaúdi hírügynökség.

Soros szerint Európának "B" tervre van szüksége

Az Európai Unió "gazdasági összeomlás" szélén van - mondta a magyar származású amerikai milliárdos üzletember a róla elnevezett alapítvány elnöke a bécsi Humán Tudományok Intézete (IWM) és a Der Standard című liberális osztrák napilap közös rendezvényén, amelynek a liberális demokrácia jövője volt a témája.

Junc támogatja az "európai pénzügyminisztérium" gondolatát

Jean-Claude Juncker luxemburgi miniszterelnök, az euróövezeti gazdasági és pénzügyminiszterek csoportjának (Eurogroup) elnöke szerint az államadósság-válság bármiféle megoldása "mélyebb integrációt" kíván, és ebben a körben támogatja azt az elképzelést, hogy az EU létrehozza a közös európai pénzügyminisztérium intézményét.

Líbia - AU: Kadhafi elfogadta, hogy nem vesz részt a tárgyalásokon

Moammer el-Kadhafi elfogadta az Afrikai Uniónak (AU) azt a kérését, hogy ne vegyen részt azokon a tárgyalásokon, amelyeknek célja véget vetni a líbiai háborúnak - közölték az AU illetékes bizottságának részvevői vasárnapi pretoriai tanácskozásuk befejeztével.