rss      tw      fb
Keres

A luxusiparban már nincs válság

A luxusiparban olyan hirtelen ért véget a gazdasági válság, hogy a nagy cégcsoportok, elsősorban a franciaországi bőrárukészítők és a svájci órások nem találnak elég munkaerőt az új megrendeléseikhez - írta hét végi számában a Le Monde című francia napilap.

A kínai kormányfő európai körútja, avagy mentőövet dob-e Kína az eurónak

A hétfőn tartandó éves brit-kínai stratégiai csúcstalálkozóra Londonba érkezett Budapestről Ven Csia-pao kínai miniszterelnök, ám a piacokat és a citybeli elemzőket Ven európai körútjának e mozzanata érdekli a legkevésbé. A fő kérdés az, hogy az állami szinten szupergazdag Kína - amelynek devizatartaléka meghaladja a 3 billió (háromezer milliárd) dollárt - megmenti-e az eurót.

A jövő hét is nehéznek ígérkezik az értéktőzsdéken

A részvénypiacok nyolcadik hete botladoztak és estek a múlt héten, és a közeljövőben még nem látszik a negatív átárazás vége. Még két-három hét, amíg a elkezdődik a beszámolási szezon a második negyedévről. Addig a vállalati hírek szűken csordogálnak, a befektetők kénytelenek a makrohírekre figyelni, amelyek nem jók.

Líbia - A felkelők támadása Tripolitól délre

A líbiai felkelők támadást indítottak vasárnap a Moammer el-Kadhafihoz hű erők ellen Tripolitól mintegy 50 kilométerre délre, és 20 kilométernyire észak felé szorították őket - jelentette a helyszínről egy tudósító.

BIS: a bankok profitja felére csökken

A kockázatvállalás csökkentése miatt a bankok profitja várhatóan a világválság előtti szintnek a felére apad - ezt jósolta vasárnap a Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS).

Két spanyol katona meghalt Afganisztánban

Két spanyol katona vesztette életét Afganisztánban, amikor a páncélozott járművük elhaladásakor felrobbant egy, az út mentén elrejtett, házilagos készítésű pokolgép - közölte vasárnap a spanyol védelmi minisztérium.

Kína és Vietnám békésen akarja megoldani területi vitáját

Peking és Hanoi ígéretet tett arra, hogy "békésen, tárgyalásokon és baráti konzultációkon" megoldja területi vitáját - tudatta sajtóközleményében a kínai külügyminisztérium vasárnap a két ország vezető diplomatájának megbeszéléseit követően. A vita miatt újabb tüntetés volt vasárnap Kína hanoi nagykövetségénél.

Izrael elfogadja a német közvetítést a fogolycserében

Az izraeli miniszterelnök vasárnap bejelentette, hogy elfogadja a német közvetítést kormánya és a palesztin radikális szervezet, a Hamász közötti fogolycseréről.

Kerekesszékes öngyilkos merénylő Irakban

Kerekesszékes öngyilkos merénylő ölt meg két embert vasárnap az iraki fővárostól 45 kilométerre északra fekvő egyik kisváros rendőrkapitányságán - jelentette a belügy- és a védelmi minisztérium.

Kína számára az euró vásárlása hosszú távú stratégia

Kína számára az euró vásárlása hosszú távú stratégia, nem befolyásolják rövid lejáratú problémák - mondta a kínai állami vagyonalap, a China Investment Corp. elnöke vasárnap.

Lengyelországban értetlenséggel fogadják a schengeni szabályok szigorítását

Sok lengyel számára az európai uniós tagság nem 2004. május elsejével, az EU-csatlakozás napjával, hanem 2007. december 21-ével kapcsolódik össze, amikor Lengyelország a schengeni övezet tagjává vált - írta hét végi kommentárjában a Rzeczpospolita.

Belgium megfelezi afganisztáni katonasága létszámát

Pieter De Crem belga védelmi miniszter vasárnap bejelentette, hogy jövőre  felére csökkentik az Afganisztánban állomásozó belga csapatok számát.

Lengyel életvédők kezdeményezése az abortusz teljes tilalmára

Az állampolgári törvényjavaslat, mely fogantatástól kezdve védelmezné az emberi életet, a jövő héten kerül a szejm asztalára - jelentette a Rzeczpospolita című lap hét végi számában.

Líbia - Megkezdte tanácskozását az Afrikai Unió eseti bizottsága

A líbiai háború befejezéséért teendő erőfeszítésekről kezdett tanácskozni vasárnap a dél-afrikai Pretoriában az Afrikai Unió (AU) öt afrikai államfőből álló különbizottsága - jelentette a helyszínről az AFP.

Új főigazgatót választ a FAO

Az ENSZ Mezőgazdasági és Élelmezési Szervezete (FAO) vasárnap megválasztja új főigazgatóját, a későbbi tanácskozásokon pedig a nők létfontosságú szerepét vizsgálják a mezőgazdaságban és a vidékfejlesztésben. A FAO szombattól július 2-ig tartja kétévenként szokásos konferenciáját római székházában.

Börtönbüntetésre ítélték Irakban egy megölt terrorista özvegyét

Terrorista bűncselekményekkel kapcsolatos vádakkal 20 évi börtönbüntetésre ítélték Irakban egy megölt al-Kaida-vezér özvegyét - jelentette be vasárnap az arab ország legfelsőbb bíróságának szóvivője.

Kiterjedt erdőtüzekkel küzdenek a horvát tűzoltók

Több száz hektáron gyulladtak erdőtüzek Horvátországban, az Adria partján és szigetein, egy tűzoltó repülőgép lezuhant, de pilótája életben maradt - közölte honlapján vasárnap a horvát katasztrófavédelmi szervezet (DUZS).