rss      tw      fb
Keres

Péntektől tovább csökkennek ez uniós roamingdíjszabás felső határai

A lépéssel az indított hívások percdíját a korábbi 39 cent helyett 35 centben (93 forint), míg a fogadott hívásokét a korábbi 15 cent helyett 11 centben (29 forint) korlátozzák. Az értékek nem tartalmazzák a forgalmi adót.

Három amerikai katona meghalt Irak déli részén

A legfrissebb információk szerint a katonákat még szerdán ölték meg, de az áldozatok nevét és a gyilkosság körülményeit nem közlik egészen addig, amíg a családtagokat nem értesítették - olvasható a kiadott közleményben.

Dubrovnik irányába nyílt újabb autópálya-szakasz Horvátországban

Csaknem tíz kilométerrel bővült a horvát autópálya-hálózat, miután csütörtökön Jadranka Kosor miniszterelnök átadta a Zágrábból Dubrovnikba vezető sztráda újabb szakaszát - közölte a horvát Közlekedési, Tengeri és Infrastrukturális Minisztérium.

Kim Dzsong Il vonata elindult Oroszország felé, de a határt nem lépte át

Az amerikai műholdas felderítés június 28-án észlelte egy különvonat mozgását észak-koreai területen az orosz határ felé, amelyen feltehetően Kim Dzsong Il észak-koreai vezető tartózkodott - írta csütörtökön a Csoszon Ilbo című dél-koreai lap diplomáciai forrásokra hivatkozva.

Khieu Samphan kész együttműködni a bírósággal

A népirtással vádolt egykori vörös khmer vezetők egyike, Khieu Samphan volt államfő csütörtökön megígérte, hogy együttműködik a kambodzsai Pol Pot-rezsim rémtetteit kivizsgáló, ENSZ által támogatott nemzetközi törvényszékkel.

Tőzsde - Tartották az erősödést a nyugat-európai tőzsdék délelőtt

A befektetők alaphangulatát továbbra is a görög adósságválság kedvező fejleményei határozzák meg. Az európai piacok csütörtökön is Athénra figyelnek, ahol csütörtökön újabb fontos szavazás lesz a görög parlamentben. A képviselőház a szerdán megszavazott megszorító csomag végrehajtási törvényeiről, illetve az 50 milliárd eurós privatizációs programról dönt, közép-európai idő szerint kora délután.

Pakisztán felszólította az Egyesült Államokat, hogy hagyja el egyik pakisztáni légi támaszpontját

Pakisztán felszólította az Egyesült Államokat, hogy hagyja el egy pakisztáni légi bázisát, amelyről feltehetőleg a lázadók elleni támadásokban bevetett repülőgépeiket indították az amerikaiak - közölte sajtótájékoztatóján Ahmed Muhtár védelmi miniszter, amelyről csütörtökön írtak a pakisztáni lapok.

Stabilan 7 százalék a német munkanélküliek aránya

Továbbra is 3 millió alatt van a munkanélküliek száma Németországban, a munkanélküliségi ráta júniusban a májusival megegyező 7 százalék volt - derül ki a német Szövetségi Munkaügyi Iroda csütörtöki adatközléséből.

Sztrájkolnak a brit közalkalmazottak a nyugdíjmódosítási tervek miatt

A négy fő közalkalmazotti szakszervezet azért hirdette meg a munkabeszüntetést, mert a kormány tervei szerint az évtized végére jelentősen emelkedne a közalkalmazottak állami nyugdíjra jogosító korhatára. A közalkalmazottak jelentős része jelenleg 60 éves korában teljes állami nyugdíjra jogosult, ám az általános állami nyugdíjkorhatár 2020-ra a tervek alapján egységesen 66 év lesz a közszolgálati és a versenyszférában egyaránt.

Csökkent az infláció Spanyolországban

A fogyasztói árak lassabb ütemben, éves szinten 3,0  százalékkal nőttek júniusban, az egy hónappal korábbi 3,4 százalék után - közölte csütörtökön a spanyol statisztikai hivatal INE Európai Uniós harmonizált inflációra (HICP) vonatkozó első becslését.

NZZ: Európa támogatása jó, de a piacgazdasági szabályok még jobbak

A kínai miniszterelnök üzleteket és támogatást ígér Európának. Ez jól hangzik, de piacgazdasági szabályok még jobbak volnának - írta csütörtöki kommentárjában a Neue Zürcher Zeitung nemzetközi kiadása.

Miért nem találkozott Kim Dzsong Il Medvegyevvel

Valóban terveztek egy találkozót Phenjan kérésére az orosz államfő és az észak-koreai vezető között, és a Kreml készen állt rá, de mert a híre kiszivárgott, Kim Dzsong Il saját biztonságát féltve lemondta a találkozót - írta csütörtökön a Kommerszant című orosz lap.

Hackertámadás miatt eltűnt egy dzsihádista honlap az internetről

Amerikai internetbiztonsági szakértők szerdán elmondták, hogy az as-Samúh című honlap rafinált kibertámadás áldozata lett, és a roham nemcsak az internetes oldalt, hanem az azt működtető szervert is megtámadta.

Felfele kúsztak az ázsiai tőzsdék

Enyhén pozitív tartományban zárták a csütörtöki kereskedést a legfontosabb ázsiai részvényindexek, miután a kereskedői hangulatot a görög adósságválság kedvező fordulata miatti optimizmus határozta meg.

Tőzsde - Emelkedéssel nyithat Nyugat-Európa

Erősödéssel kezdhetnek csütörtökön az irányadó nyugat-európai tőzsdeindexek, miután a piacon továbbra is a görög adósságválság kedvező fejleményei határozzák meg a hangulatot.

Minszk fizetett, de Moszkva még nem újította fel az áramszállítást

A fehérorosz Belenergo szerdán este átutalta adóssága esedékes, 600 millió rubeles részét az orosz Inter RAO EESZ áramexportőrnek, amely azonban csütörtökön 0 órakor nem újította fel az áramszállítást, s az Inter RAO szóvivője éjszaka nem tudta megmondani ennek okát.

Kanada újabb hadihajót küld a líbiai partokhoz

Kanada szerdán bejelentette, hogy egy újabb hadihajót vezényel a Földközi-tengerre, a líbiai partok előtti járőrözésre.