rss      tw      fb
Keres

Erős frank, avagy mitől bírja Svájc

Az elemzők sokszor kielemezték már az ismétlődő frankrekordok okait. A befektetők menedéket keresnek a nemzetközi pénzügyek újabb és újabb viszontagságai közepette. Hatalmas Svájc kereskedelmi és folyómérleg többlete: mindenki tartozik Svájcnak, vagyis kénytelen svájci frankot vásárolni.

Újabb tüntetés Athénban a megszorító csomag miatt

A megszorítások ellen tiltakozó görög tüntetők csütörtök hajnalban ismét összecsaptak a rendőrökkel Athénben a parlament előtti Szintagma téren.

Líbia - Robbanás hallatszott szerda este Bengáziban

A detonáció oka és pontos helyszíne egyelőre nem ismert. Az al-Arabíja televízió jelentése szerint egy katonai táborban történt, de részletekről nem adott hírt az arab műholdas csatorna.

Hadihajókról is lövi a líbiai kormányerőket a NATO

Hadihajókról lőtte a NATO a líbiai kormányerőket a stratégiailag fontos Zlitan városa mellett, amelyet az ország vezetőjéhez, Moammer Kadhafi ezredeshez hű fegyveresek annak érdekében zártak körül, hogy a lázadók ne tudjanak továbbhaladni a főváros, Tripoli irányába.

Rasmussen: a NATO kész a nyugat-balkáni országok segítségére lenni

A NATO főtitkára szerint a szervezet szeretné az észak-atlanti közösség tagjaiként látni a nyugat-balkáni országokat, és kész a térség országainak a segítségére lenni a szükséges reformok végrehajtásában.

Obama: megköthető a megállapodás a deficitről

Barack Obama amerikai elnök szerint megköthető a megállapodás deficitről, de ennek keretében a republikánusoknak bele kell egyezniük a leggazdagabb amerikaiaknak nyújtott adókedvezmények eltörlésébe.

Obama: amerikai nemzeti érdek, hogy Afganisztán ne omoljon össze

Amerika nemzeti érdeke, hogy Afganisztán nem omoljon össze, ami lehetővé tenné, hogy az al-Kaida újraszerveződjön - jelentette ki szerdán a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatóján Barack Obama amerikai elnök.

MKP: a szlovák kormány nem teljesítette gazdasági ígéreteinek zömét

Nem teljesítette gazdasági ígéreteinek zömét kormányzása első évében az Iveta Radicová vezette szlovák koalíciós kormány - állítja Farkas Iván, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) gazdasági és régiófejlesztési alelnöke.

Minszk fizetett, Moszkva felújítja az áramszállítást

A fehérorosz Belenergo szerdán este átutalta adóssága esedékes részét az orosz Inter RAO EESZ áramexportőrnek, amely bejelentette: a Minszkkel való egyeztetés után napokon belül felújítja a szerdán 0 órakor leállított áramszállítást.

Líbia - A francia hadsereg fegyvereket dobott le a felkelőknek

Franciaország június elején könnyű fegyvereket dobott le francia repülőgépekről a líbiai felkelőknek és a lakosságnak a Tripoli közelében található Nefúsza-hegységben - erősítette meg a francia vezérkar szerdán a Le Figaro című napilap értesülését.

Lagarde távozása miatt átalakult a francia kormány

Párizsban Francois Baroin, a költségvetésért felelős miniszter veszi át a gazdasági, pénzügyi és ipari minisztérium vezetését Christine Lagarde-tól, aki a Nemzetközi Valutaalap (IMF) főigazgatója lesz - jelentette be szerdán a francia elnökség.

A nyugat-európai értéktőzsdék föllendültek

A legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300-as mutatója 0,7 százalékos előrelépéssel kezdett, és előzetes adat szerint 1,68 százalékos napi emelkedéssel 1.099,02 ponton végzett, 2,02 százalékkal a tavaly év végi értéke alatt.

Az FBI is beszállt az arlingtoni katonai temető körüli botrány vizsgálatába

Az FBI, amely titokban fél éve kapcsolódott be a katonai nyomozók által folytatott vizsgálatba, azt igyekszik kideríteni, hogy a külső szerződések megkötésekor történt-e csalás vagy okirat-hamisítás. A botrány tavaly nyáron robbant ki, amikor a nemzeti emlékhely több tucatnyi sírjáról kiderült, hogy nem tudni, ki nyugszik benne, egy hulladéklerakóban pedig emberi hamvakat tartalmazó urnákat találtak.

Lezárultak a tárgyalások az MTVA és a szakszervezet között

Lezárultak szerdán a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a munkavállalók képviselői között a csoportos létszámleépítésről szóló háromhetes tárgyalások; az elbocsátások hatásait enyhítő megállapodás született, de nem sikerült csökkenteni az elbocsátandók számát - közölték a felek az MTI-vel.

A fukusimai atomerőműben újból leállt a radioaktív víz tisztítása

A japánt márciusban sújtó szökőárban megsérült fukusimai atomerőműben szerdán ismét leállt a szennyezett,  radioaktív víz tisztítása, mert meghibásodott a munkálatokhoz használatos berendezés, és szennyezett víz folyt el belőle.

Iránban sikeresen kipróbáltak egy katonai radart

Irán sikeresen kipróbált egy új katonai radart, amely 1100 kilométer távolságból és 300 kilométeres magasságban is képes tárgyakat érzékelni - közölte a Farsz iráni hírügynökség.

Peking: Kína és Európa közös kihívások előtt

Kína, valamint Európa egyaránt a kommunikáció és az együttműködés szorosabbra fűzését szeretné - hangoztatta a kínai külügyminiszter szerdán Ven Csia-pao (Wen Jiabao) kínai miniszterelnök három európai országot érintő körútjának végén.

A Putyin iránti bizalom változatlan, Medvegyevben kevesebben hisznek

A Dmitrij Medvegyev orosz elnök iránti bizalom valamelyest - 5 százalékponttal - csökkent, a Vlagyimir Putyin kormányfő iránti viszont változatlan maradt az elmúlt egy hónapban, emellett csökkent a miniszterelnök vezette Egységes Oroszország biztos választóinak száma is, míg a többi parlamenti párt népszerűsége változatlan - derült ki a Levada Központ közvélemény-kutató intézet felméréséből.