rss      tw      fb
Keres

Vegyük úgy, hogy ezt a máshonnét jövő hangot azért nem hallották meg, mert ott nem lehet fogni a hullámhosszát, más frekvenciára vannak hangolva a készülékeik. Nem tudják venni a másik ország adását.

(Ottlik Géza: A másik Magyarország)          

 

Rovatvezető: Simkó János        

 

Ketyeg a szociális bomba

„Arról nem szól a fáma, hogy a kormányzat szerinti egységes elv mit jelent a szegények és a legszegényebbek számára, de az ismert előjelek nem sok jóval biztatnak.”

A másik Szentendre

„Az igazán szomorú, hogy a 'művészetek városáról' szóló kérdőív 13 kérdésébe nem fért bele plusz egy, a művészetekkel, műemlékekkel foglalkozó kérdés.”

„És kezdjünk újra tűrni és tanulni”

„…ez nem azt jelenti ám, hogy a baloldalinak bélyegzett értelmiség lenne a jobb! Inkább azt, hogy a baloldali kormányok lényegesen jobban adtak a hozzáértésre, a szakértelemre, a képzettségre, mint a politikai elkötelezettségre, illetve hovatartozásra.”

Bezzeg Abaújszántón „tarolt” a Fidesz

„Informátoraim szerint azonban Kiss nem csupán ezért állt föl. A csődközeli helyezet kialakulásáért felelős előző vezetés kezét néhány helyi oligarcha irányította, Kiss Tibor viszont nem vállalta a báb szerepét.”

Paradoxon

„Nálunk nemigen zsidóznak, cigányozni azonban permanensen, legtöbbször burkoltan, de félreérthetetlenül. Vidéken lehet, sőt, gyanúm szerint ez az ukáz. Az országgyűlésben a stílusváltás érvényes.”

Mínusz 17

„Három hónapig tizenkét órát dolgozik. Aztán három hónapig pihen. És tényleg Hawaiin szeret bicajozni! Haza fog jönni?”

Veszprém, fürdőváros

„…a Veszprémben megvalósuló uszoda az akarat diadala. Semmit sem ért a nemzeti együttműködésből az, aki 4 milliárdot túlzásnak ítél egy országgyűlési képviselői helyért.”

Schengen

„…fogta magát és meghalt az Ilosváról (Irsava, Ukrajna) Nyíregyházára tartó ’kofa-buszon’, hajnalban, a határátkelőtől három kilométerre.”

Mintavétel Nyíregyházán

„…kisebbségben vannak 46,3 százalékos aránnyal azok, akiket a helyi társadalom normális helyzetűnek, elfogadható életkörülmények között lévőnek ítél.”

Kocsonyafarsang idején

„A megélhetésiek hagyják csupaszon szaladgálni a gyerekeiket télvíz idején, a gyerekeket el kell venni tőlük... Nem művelik a kertjeiket. A szónok megidézi paraszt nagyapját, aki viszont művelte, mert jó magyar volt.”

Belvárosi disznóságok

„…a kitűnő médiaguruk a négybetűs szóval jellemzett cirkuszigazgatót választották a szép szavú kenyéradó helyett, na persze, csak morális okokból.”

Nővérek

„Ha megkérdeznék tőlem, hogy mi lennék a következő életemben, vagy ha még egyszer újrakezdhetném, mihez fognék, akkor azt mondanám, hogy amerikai ápolónő szeretnék lenni.”

Füstbe ment

„…most még a dohányzók pénzén akarják hizlalni a klientúrájukat! Csökkentve egyébként azt az állami bevételt, amelyből, mondjuk, a majdani tüdőrákomat gyógyíthatnák.”

Az álság városa

„A drón majd röpdös, a lovasok megfélemlítenek, a leendő börtön zsúfolásig megtelik. A szegénység, a nyomor, a munkanélküliség, a korgó gyomor, a fűtetlen lakás, a mocskos valóság: marad.”