rss      tw      fb
Keres

 

Idei külföldi hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Tavaly csökkent a cseh államadósság

Tavaly 19,7 milliárd koronával csökkent a cseh államadósság, amely 2014 végén 1663,7 milliárd koronát tett ki, a bruttó hazai termék 39 százaléka alá esett. Az államadósság 1995 óta tavaly csökkent az első ízben - közölte hétfőn a cseh pénzügyminisztérium.

A Hamász ellenzi Abbász ENSZ BT-beli terveit

A Hamász teljes mértékben ellenzi Mahmúd Abbász palesztin elnök tervét a múlt héten elbukott, az izraeli megszállás végét meghatározó határozati javaslat újbóli benyújtására az ENSZ Biztonsági Tanácsához (BT) - közölte Számi Abu Zuhri, a szervezet szóvivője hétfőn Gázavárosban.

Szíria - Új elnököt választott a Szíriai Nemzeti Koalíció

Új elnököt választott a nyugati államok által támogatott Szíriai Nemzeti Koalíció (SZNK) nevű ellenzéki ernyőszervezet a Törökországban élő Háled Hudzsa személyében - számolt be róla hétfőn a szövetség.

Görög választások - Londoni elemzők: súlyos euróövezeti kockázat a görög távozás veszélye

Súlyos kockázatként jelent meg az euróövezeti gazdaság teljesítményét befolyásoló tényezők között annak a veszélye, hogy Görögország a belpolitikai válság következtében az idén távozhat a valutaunióból, és a piacok ezt a kockázatot egyelőre túl könnyedén kezelik - vélekedtek hétfői helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.

Bangladesben többen meghaltak kormányellenes tüntetéseken

Legalább három ember életét vesztette hétfőn Bangladesben a kiújult kormányellenes tüntetéseken, amelyeket a tavalyi, vitatott és erőszakos cselekmények közepette megtartott választások évfordulója alkalmából tartottak.

A WTI olajfajta ára 50 dollár alatt

Hétfő késő délutánra tovább gyengült a nyersolaj világpiaci ára, a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta jegyzése először került 50 dollár alá 2009 áprilisa óta.

Az ukránok több mint fele támogatja hazája NATO-tagságát

Az ukránok számára vonzóvá tette a NATO-csatlakozás ötletét az ország keleti részén dúló polgárháború: a lakosság 53 százaléka támogatja a kezdeményezést, míg 22 százaléka ellenzi, holott két éve ennek éppen a fordítottja volt a helyzet - jelentette az ukrán média az IFAK ügynökség felmérésére hivatkozva.

Iszlám Állam - OSDH: A dzsihadisták már csak Kobani húsz százalékát tartják ellenőrzésük alatt

Az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorcsoport fokozatosan hátrálni kényszerül a török-szíriai határvárosból, Kobaniból: a szélsőségesek elleni harc jelképének számító városnak már csak mintegy húsz százalékát tartják ellenőrzésük alatt a dzsihadisták - számolt be róla hétfőn az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű szíriai ellenzéki szervezet.

Használhatatlanná vált a karácsonykor átadott új olasz viadukt

Két rekordot is megdöntöttek útépítők Olaszországban: három hónappal a tervezett márciusi átadás előtt, karácsonykor felavathatták a szicíliai Palermót Agrigentóval összekötő úton létesített viaduktot, ám egy részét alig egy hét múlva le kellett zárni beomlás miatt.