rss      tw      fb
Keres

 

Idei külföldi hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Csökkent a román devizatartalék tavaly

A román központi bank devizatartaléka 32,216 milliárd euró volt decemberben, ami 309 millió euróval elmarad az egy évvel korábbitól.

Szlovénia tiszteletben tartja a devizabetétesekről szóló strasbourgi döntést, de még nem fizet

Szlovénia tiszteletben tartja a devizabetétesekről szóló strasbourgi emberi jogi bíróság döntését, amely szerint az év közepéig el kell fogadnia egy olyan modellt, amely kártalanítja azokat a devizabetéteseket, akik még a titói Jugoszlávia szétesése előtt helyezték el pénzüket a Ljubljanska Banka (LB) szlovéniai pénzintézetben. Ana Polak Petric kormányzati megbízott szerint azonban ez a folyamat el fog tartani néhány évig - írta a Dnevnik szlovén napilap hétfőn.

Sclerosis multiplexben szenvedhetett Oscar Wilde felesége

A központi idegrendszert érintő autoimmun betegségben, sclerosis multiplexben szenvedhetett Oscar Wilde költő és drámaíró felesége, Constance Wilde - állítja Ashley Robins, a Fokvárosi Egyetem orvosi karának tudósa, aki kutatási eredményeit a The Lancet brit orvosi folyóirat legújabb számában teszi közzé.

Kormányprogramon dolgozik a román jobbközép ellenzék

Február végéig elkészül Romániában az ellenzéki Nemzeti Liberális Párt (PNL) kormányprogramja, a parlament tavaszi ülésszakán pedig a PNL bizalmatlansági indítványt terjeszt be Victor Ponta szociáldemokrata miniszterelnök kormánya ellen - jelentette be hétfőn Alina Gorghiu, a jobbközép ellenzéki erők fúziója nyomán létrejött gyűjtőpárt társelnöke.

Elhunyt Pino Daniele népszerű olasz énekes-dalszerző

Ötvenkilenc éves korában szívrohamban elhunyt Pino Daniele, Olaszország egyik legnépszerűbb énekes-dalszerzője, több film, köztük a Magyarországon is bemutatott Újrakezdem háromról zeneszerzője. A zenész halálát menedzsere jelentette be hétfőn.

Csökkent a munkanélküliek száma Spanyolországban

Spanyolországban a regisztrált munkanélküliek száma 64 ezerrel, 1,4 százalékkal csökkent decemberben novemberhez képest. Az országban továbbra is csaknem 4,45 millió embernek nincs állása.

Ozirisz mitikus sírjának másolatát tárták fel Luxorban

Ókori temetkezést tártak fel Luxorban, amelyet Ozirisz, a túlvilág és a halottak istene mitikus sírja kicsinyített másolatának tartanak az ásatásokat végző olasz és spanyol régészek.

Németországban stagnált a havi infláció decemberben

Németországban havi szinten stagnáltak, éves összevetésben 0,2 százalékkal növekedtek a fogyasztói árak decemberben - derült ki a német szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) hétfőn közzétett előzetes adataiból.