rss      tw      fb
Keres

 

Idei külföldi hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Szíria - Bejrút vízumkényszert vezetett be a szíriaiak számára

Példátlan módon korlátozza hétfőtől a bejrúti kormány a szíriai polgárháború borzalmai elől Libanonba menekülők belépését az országba és ott tartózkodásukat, hogy gátat szabjon a szomszédos közel-keleti országból érkező menekültáradatnak.

Csökken Kína acélexportja

Kína megszüntette egyes bóracél-termékek kivitele után az adókedvezményt, amivel elemzők szerint mintegy harmadával csökkenhet az ázsiai ország acélexportja az idén az első negyedévben.

Ezüstös szövetet feszítene az Arkansas folyó fölé Christo

2015. január 5., hétfő (MTI/AP) - Ezüstös szövetet feszítene az Arkansas folyó fölé az amerikai Colorado államban a bolgár származású térművész, Hriszto Javasev, művésznevén Christo. A látványos installáció összesen 10 kilométer hosszan tekeregne méterekkel a folyam felszíne fölött, azonban a projekt ellenzői szerint az alkotás veszélyt jelentene mind az élővilágra, mind az emberekre.

Ötvenöt dollárra csökkent a Brent kőolaj ára

Tovább csökkent a kőolaj ára hétfőn a nemzetközi piacokon a magas kínálat, az alacsony kereslet és a dollár árfolyamának erősödése miatt, a Brent kőolaj hordónkénti ára 55,16 dollárra esett, utoljára 2009 májusában volt ilyen alacsony.

Vélhetően nincs túlélője a skóciai teherhajó-balesetnek

Nem keresik tovább annak a teherhajónak a nyolctagú legénységét, amely Észak-Skócia partjainál borult fel és süllyedt el a múlt héten - jelentette hétfőn a parti őrség, amely szerint szinte lehetetlen, hogy bárki is túlélte volna a balesetet.

A horvát külföldi adósság elérheti a GDP 108 százalékát

A Horvát Gazdasági Kamara (HGK) becslései szerint a külföldi adósság növekedése és a GDP csökkenése azzal a következménnyel járhat, hogy a külföldi adósság 2014 végére elérhette a bruttó hazai termék (GDP) 108 százalékát, így Horvátország továbbra is a súlyosan eladósodott országok közé tartozik majd.

Volt brit nagykövet „csiszolgatta” Radoslaw Sikorski beszédeit busás fizetségért

A lengyel külügyi tárca négy év alatt 18,5 millió forintnyi összeget fizetett Charles Crawfordnak, Nagy-Britannia volt lengyelországi brit nagykövetének Radoslaw Sikorski házelnök, egykori külügyminiszter angol nyelvű beszédeinek „csiszolgatásáért” - írja a Wprost című lengyel hetilap hétfőn.

Mark Zuckerberg könyvolvasásra buzdít

Könyvolvasásra buzdít Mark Zuckerberg: a Facebook-alapító idén kéthetente elolvas egy új könyvet, és erre ösztönzi barátait is.

Zuhan a kékúszójú tonhal ára

„Mindössze” 4,5 millió jenért (tízmillió forintért) kelt el egy 180 kilogrammos kékúszójú tonhal a világ legnagyobb halpiaca, a tokiói Cukidzsi idei szezonnyitó árverésén hétfőn.

Merész dekoltázsok helyett már csak fejeket látni egy kínai sorozatban

A női szereplők merész dekoltázsa helyett már csak a színészek fejét lehet látni egy kínai tévésorozatban: a szériát korábban „technikai okokra” hivatkozva vették le a műsorról, ahová csak a jelenetek alapos megvágása után került vissza.

Javult a befektetői hangulat az eurózónában

Januárban 0,9 pontra emelkedett a Sentix berlini gazdaságkutató intézet eurózónás befektetői hangulatindexe a decemberi mínusz 2,5 pontról - szerepel a gazdaságkutató hétfői közleményében.

Kína eltörölte a ritkaföldfémek exportkvótáját

Nemzetközi nyomásra eltörölte Kína a riktaföldfémek tíz éven át fennálló exportkvótáját, ám a szakértők szerint nem biztos, hogy a változtatásnak jelentős hatása lesz a világpiaci árakra.

Az európai fogyasztók igénylik a legtöbb idegen földterületet

Nincs más kontinens, amely több idegen földterületre lenne utalva fogyasztási szükségletei kielégítésében, mint Európa - derül ki a BUND német környezetvédelmi szervezet és a Heinrich Böll Alapítvány által bemutatott új, úgynevezett Földatlaszból.

A demencia elleni küzdelemben is hatékony lehet az aszpirin

Az aszpirin fájdalomcsillapítóként kezdte pályafutását, majd a szívinfarktus és a szélütés ellen is hatékonynak bizonyult, egy új ausztrál kutatás pedig a demencia elleni harcban akarja csatasorba állítani.