rss      tw      fb
Keres

 

Idei külföldi hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Nagy csaták várhatók Obama és az új, republikánus kongresszus között

A Kuba-politika, a bevándorlás és az energetika terén is komoly csaták várhatók Barack Obama amerikai elnök és a 114. kongresszus között, miután kedden Washingtonban összeül az új törvényhozás, amelynek mindkét házában két éven át a demokrata elnökkel számos kérdésben szembehelyezkedő republikánusok lesznek többségben.

Elhalasztották a líbiai béketárgyalások új fordulóját

A líbiai fegyveres erőszak kiújulása miatt nem tartják meg a korábban hétfőre kilátásba helyezett tárgyalásokat a konfliktusban érintett felek között - mondták el diplomáciai források a találkozó tervezett helyszínén, az ENSZ központjában.

Hatszintes ház dőlt össze Kenyában, áldozatok

Összedőlt Kenyában vasárnap este egy hatszintes ház. Egy ember meghalt, több lakót még keresnek. Huszonkét embert élve hoztak ki a romok alól, őket kórházba szállították.

Közel 9 éves mélypontra esett az euró a korai ázsiai kereskedésben

Az euró árfolyama 2006 márciusa óta nem látott mélypontra csökkent hétfőn a korai ázsiai kereskedésben, minden bizonnyal azon találgatások hatására, amelyek szerint az Európai Központi Bank (EKB) hamarosan elindítja a deflációs kockázatok korlátozását célzó programját. Hozzájárult a tendenciához az a növekvő bizonytalanság is, amely Görögország euróövezetbeli jövőjét övezi.

Kínába látogat, majd olajországok vezetőivel találkozik a venezuelai elnök

Nicolás Maduro venezuelai elnök vasárnap bejelentette, hogy Kínába utazik, ahol egyebek között pénzügyi támogatásról kíván tárgyalni a csökkenő olajárak okozta nehéz gazdasági helyzet miatt. Hozzátette, hogy ezt követő körútja során több kőolajtermelő országot is felkeres.

Eddig ismeretlen ókori királyné sírját fedezték fel Egyiptomban

Eddig ismeretlen, 4500 évvel ezelőtt uralkodó egyiptomi királyné sírját fedezték fel cseh régészek Kairótól délnyugatra, a gízai piramisoktól nem messze - jelentette be vasárnap Mamdúh ed-Damáti egyiptomi műemlékvédelmi miniszter.

Elveszett gép - A rossz időjárás miatt akadozik a kutatás

A rossz időjárás miatt akadozott az egy hete a Jávai-tengerbe zuhant utasszállító maradványai és a katasztrófa áldozatai utáni kutatás vasárnap. Az indonéz hatóságok bejelentése szerint egyelőre nem érzékelték a gép fekete dobozának jelzéseit.

Líbiában harci gépek támadták a legnagyobb acélművet

Líbia legnagyobb, Miszrátában lévő acélművét lőtték vasárnap a nemzetközi közösség által elismert kormány harci gépei, a második egymást követő napon támadva az egyik fő rivális szervezettel szövetséges líbiai várost.

Rekordszámú látogató kereste fel tavaly az auschwitzi múzeumot

Tavaly több mint 1,5 millió látogatója volt a dél-lengyelországi auschwitz-birkenaui múzeumnak, ami nemcsak az intézmény történetében, hanem az európai történelmi emlékhelyek viszonylatában is rekordot jelent - közölte a hétvégén a múzeum honlapja.