rss      tw      fb
Keres

 

Idei külföldi hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Az Egyesült Államokban 18 bank zárt be tavaly

Tizennyolc bank ment csődbe tavaly az Egyesült Államokban, ami azt jelenti, hogy folytatódik a bezárások csökkenésének évek óta tartó trendje, miután egy évvel korábban 24 banknak kellett lehúznia a rolót.

A foci-vébé, a kábítószer és az amerikai-kubai viszony felmelegedése irányította a világ figyelmét 2014-ben Latin-Amerikára

A foci és a kábítószer idén sem hiányzott a Latin-Amerikáról szóló hírfolyamból és rányomta bélyegét az lmúlt évre is. A magát januárban a „béke övezetének” nyilvánító térség egyrészt a Brazíliában nyáron megrendezett labdarúgó-világbajnoksággal, másrészt a hatóságok és a drogkartellek uralta alvilág összefonódásának újabb megnyilvánulásaként 43 mexikói diák eltűnésével keltette fel a világ figyelmét. A régió év végére pedig egy meglepetést is tartogatott: Kuba és az Egyesült Államok kormánya történelmi lépésre szánta el magát és több mint 50 éves ellenségeskedés után a kapcsolatok normalizálása mellett döntött.

A változás szelét hozta az elmúlt év Indiában

Az egykor tekintélyes, de kormányzása utóbbi éveiben korrupciós botrányok sorozatába keveredett Nehru-Gandhi politikusi dinasztia hatalomból való kisöprését hozta magával az elmúlt esztendő India számára. A világ legnépesebb demokráciája a hindu nacionalisták irányítása alá került, akikkel idén valamennyi nagyhatalom igyekezett megtalálni a közös hangot.

Több ezer hektár erdő és bozót égett le Dél-Ausztráliában

Legalább 11 ezer hektár erdő és bozót égett le a dél-ausztráliai Adelaide város környékén, és több mint harminc lakóépület vált lángok martalékává vasárnapra virradóra - közölték a helyi hatóságok.

Megtelt a vatikáni börtön

Rekordszámú foglyot őriznek Vatikánvárosban: a pápai állam területén három személy vár a vatikáni bíróság ítéletére, közöttük egy olasz vállalkozó, aki a Szent Péter bazilika kupoláján tüntetett egy európai uniós szabályozás ellen.

Izrael felfüggesztette az adóbevételek átutalását a palesztinoknak

Izrael felfüggesztette a Palesztin Hatóságnak járó vám- és adóbevételek folyósítását válaszul arra, hogy Mahmúd Abbász palesztin elnök benyújtotta Palesztina csatlakozási kérelmét a Nemzetközi Büntetőbírósághoz (ICC) - közölték hivatalos források szombaton.

Az év első felében megkezdheti a Fed a kamatemelést

A Fed a gazdasági növekedés ütemének gyorsulásával párhuzamosan már az év első felében megkezdheti az alapkamat emelését - idézi a The Wall Street Journal Loretta Mester, a Cleveland Fed elnöke Fox Business Network tévécsatornának pénteken adott interjúját.