rss      tw      fb
Keres

 

Idei külföldi hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Bozóttűz tombol Dél-Ausztrália fővárosa közelében

Bozóttűz fenyegeti a dél-ausztráliai Adelaide város közelében lévő településeket. A hatóságok szombati figyelmeztetése szerint a térséget az 1983-as tűzvészek óta legsúlyosabb katasztrófa fenyegeti.

Határozottság és magabiztosság jellemezte a kínai külpolitikát 2014-ben

Erősödő és feltörekvő hatalom benyomását keltette Kína tavaly a nemzetközi politikában, ami ugyanakkor határozottsággal és magabiztossággal párosult. Belpolitikai téren egy konszolidált pártvezetés küzdött a korrupció és a terrorizmus ellen, egyidejűleg pedig arra törekedett, hogy kezelje a világ második legnagyobb gazdaságának lassulását, illetve annak következményeit.

A válságokkal sodródás éve volt a tavalyi esztendő az Egyesült Államokban

Barack Obama számára 2014, vagyis kormányzásának hatodik éve volt az eddigi, legtöbb gonddal terhelt esztendő. Elnöksége második ciklusának összes, csitulni nem akaró belpolitikai válságát felerősítették azok a kudarcok, amelyeket a világpolitikai krízishelyzetek kezelésére irányuló kísérletek közben szenvedett el.

Lezuhant egy kisgép Kentuckyban, egy hétéves kislány túlélte a becsapódást

2015. január 3., szombat (MTI/AP) - Lezuhant egy kétmotoros kisrepülőgép az egyesült államokbeli Kentuckyban, a balesetben négy ember meghalt, egy hétéves kislány viszont csodával határos módon túlélte a becsapódást, kimászott a roncsok közül, és értesítette a történtekről a közelben lakókat.

A Boko Haram több tucat tizenéves fiút és fiatal férfit rabolt el

Több mint negyven tizenéves fiút és fiatal férfit raboltak el ismeretlen fegyveresek egy falúból Nigéria északkeleti részén - a helyi lakosok és biztonsági források szerint a Boko Haram nevű iszlamista terrorszervezet tagjai követték el az emberrablást.

Olasz komphajó - Brindisi kikötőjébe vontatták a kiégett kompot - megtalálták a fekete dobozt

Többnapos vontatás után a Norman Atlantic olasz komphajó pénteken érkezett be a dél-olasz Brindisi kikötőjébe. A tűz következtében kiégett hajóroncsra elsőként a katasztrófa okait vizsgáló olasz ügyészek léptek fel. Péntek késő esti jelentések szerint gázmaszkot viselő tűzoltók megtalálták a hajó fekete dobozát, amely remélhetőleg közelebb visz a történtek okainak feltárásához.

Több mint nyolcezren haltak meg tavaly az ebola következtében

Több mint nyolcezerre tehető azoknak a száma, akik tavaly az ebolajárvány következtében vesztették életüket - áll az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken, Berlinben nyilvánosságra hozott jelentésében.