rss      tw      fb
Keres

 

Idei külföldi hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Brindisi kikötőjébe vontatták a kiégett olasz komphajót

Több napos vontatás után a Norman Atlantic olasz komphajó pénteken érkezett be a dél-olasz Brindisi kikötőjébe. A hajóroncsra elsőként a katasztrófa okait vizsgáló olasz ügyészek léptek fel.

Féléves mélyponton az amerikai feldolgozóipari BMI

A szakértők által vártnál nagyobb mértékben lassult az amerikai feldolgozóipari szektor bővülése decemberben - az amerikai Institute for Supply Management (ISM) pénteken ismertetett felmérése szerint.

Eladják Elvis Presley két magánrepülőjét

Elvis Presley két magánrepülőjét együtt kínálják eladásra. Az aukciót szervező aukciósház 10-15 millió dollárt vár az egykori sztár különleges gépeiért - írta a The Daily Telegraph pénteken.

Csökkentek az amerikai építőipari kiadások novemberben

Az Egyesült Államokban csökkentek az építőipari kiadások novemberben, mivel visszaestek az állami megrendelések, így például kevesebb volt az iskolaépítések száma októberhez képest.

A tavalyi volt a legvéresebb év Irakban 2007 óta

A tavalyi esztendő volt a legvéresebb Irakban 2007 óta: több mint 12 ezren vesztették életüket erőszakos cselekmények miatt, a sebesültek száma pedig 23 ezer fölött van - áll az ENSZ legfrissebb, pénteken nyilvánosságra hozott jelentésében.

Litvánia az euróövezet 19. tagja

Litvánia január 1-től az euróövezet 19. tagja lett. Az erről szóló végleges döntést július 23-án hozta meg az Európai Unió szakminisztereit tömörítő tanács.

Az euró négy és fél éves mélyponton a dollárral szemben

Négy év fél éves mélypontra esett az euró árfolyama a dollárral szemben pénteken. Előzőleg az Európai Központi Bank (EKB) elnöke egy német lapinterjúban célzást tett arra, hogy az EKB hamarosan újabb intézkedéseket tesz az eurózóna pangó gazdaságának életre keltésére.

Javult az eurózóna feldolgozóipari BMI-je

Javult az eurózóna feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexe (BMI) decemberben végleges adat szerint, de nem olyan mértékben, ahogy azt a december közepén ismertetett előzetes számok alapján várni lehetett - közölte a Markit Economics piackutató intézet pénteken.