rss      tw      fb
Keres

 

Krémer Ferencről

Írások, elemzések:

 

Évtizedekre a szabadságtól?

„A civilek csak kontrollálhatják, de létre nem hozhatják a demokratikus intézményeket… elérkeztünk a civil mozgalmak határához, ha átlépik ezt a határt, megszűnnek civilnek lenni, ha nem lépik át, tehetetlenné válnak.”

A partvonalon égő ház

„…a jelenlegi demokratikus ellenzék teljesítménye értéktelennek látszik, vagyis nem kínál semmiféle kiutat. S mivel ez így van, senki sem vádolhatja azzal a távolmaradókat, hogy a diktatúrát támogatják. Ez nagyon igazságtalan lenne velük szemben!”

Először

„…az a hit a diktatúra legszilárdabb támasza, hogy nem lehet változtatni a helyzeten. Nem lehet változtatni, mert nincsen kiút, és hogy nincsen kiút, azt a jelenlegi demokratikus pártok naponta bizonyítják.”

A „romabűnözés” és a Demokratikus Koalíció

„…az a politikai gondolkodásmód fertőz, amely megengedhetőnek tartja egy neonáci gondolat felhasználását egy demokratikus párt politikájában. Sajnálom, hogy a DK annyi ostoba ember céltáblája, de ettől még nem csempészheti be az embertelenséget a demokratikus politizálásba.”

Miskolc Pásztora

„A miskolci biztonsági állapot a miskolci polgárok és intézmények (önkormányzat, rendőrség, közszolgáltatási és oktatási intézmények, politikai és civil szervezetek) közös teremtménye. Ebben a káoszteremtő folyamatban a cigányság csak az egyik, s talán nem is a legfontosabb szereplő.”

A legnagyobb bűn

„…az Orbán-kormány nyilvánosságra hozott két megcsonkított jelentést az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról. Ez az esemény beleilleszkedik abba hosszú ideje tartó eseménysorozatba, amelyben a Fidesz az államot nem az ország, hanem a saját érdekeiért használja fel.”

Pintér Sándor becsülete

„Pintér Sándor önként feláldozza a becsületét a választási kampány oltárán. Ez valószínűleg elvárás a Fideszt képviselő politikusokkal szemben. Nem egyszerűen hazudniuk kell, hanem óriásit kell hazudniuk, megdöbbentő, mellbevágó sikerekről kell beszámolniuk.”

Vállára venni nem bolond – Orbán válaszleveléről

„A sas ebben az összefüggésben az Orbán Viktort támadó külföldi hatalmakat (az Európai Uniót és az Egyesült Államokat?) szimbolizálja. Orbán Viktor tehát nem egyszerűen történelemhamisítást követ el, hanem önmagának akar emlékművet állítani.”