rss      tw      fb
Keres

Vendégszerzőink írásai

Alázatos kérelem

„…az Alaptörvény betartatására fölesküdött bíró nem tehet ilyen, enyhén szólva is felelőtlen ígéreteket, még akkor sem, ha a cél feltehetőleg a kormányzó többség megnyugtatása volt.”

Ország, értékelés

„Átverte Nagy Imrét és a pesti srácokat, át a kerekasztalt, a liberálisokat, a keresztény középosztályt, az elnöki pulpitusát összebarkácsoló szobatársát, át a korosan is megszédülő nagyvállalkozót, biodíszletének minden tagját.”

Ideje a beszédnek

„…nem furcsa, hogy a megemlékezésen részt vevő Trócsányi László igazságügyi miniszternek, L. Simon Lászlónak… a parlamenti pártok képviselőinek és a diplomáciai testületek tagjainak egyetlen hang kifogásuk sem volt a szovjet hadsereg felszabadítóként való említése ellen?”

Helyzetkép – 2014. november–december

„Az idei évben azért nem számíthatunk a fejlődési ütem fennmaradására, mert a dilettáns, konfrontatív kormányzati gazdaságpolitika következtében menekül a működőtőke, elmaradnak a beruházások.”

Nemzeti hányinger

„Az ordenáré szavak a kimondójukat minősítik. A miniszterelnök hallgatása meg őt. A hallgatás a táboron belül pedig az egész Fidesz-gyülekezetet, Balog lelkész-minisztertől, az ingatlanvirtuóz Rogánig.”

Jöjj el napfény!

 

„Az új elit korántsem arisztokratikus, még csak dzsentrinek sem látszik. Az új elit egyszerűen mohó, kapzsi, lélektelen, cinikus és legjobb esetben félművelt.”

Debrecen politizál

„A kívánságlista utolsó tétele a legbizarrabb. Egy külső szemlélő számára alig érthető, vajon miért is kérik a magyar reformátusok ’az Észak-Koreát sújtó amerikai és dél-koreai izolációs politika megváltoztatását’.”

Zsidó kérdések

„Azért magyarok, mert más nemzeti identitásuk nincsen. Ha a zsidó nemzet tagjai kívántak volna lenni, akkor erre… módjuk lett volna. Aki itt él, az sem kényszerből, sem szabad akaratból nem a nemzeti értelemben zsidónak tekintett Izrael államot választotta.”

Keleti nyitás – a Putyin-látogatás elé

„…abban az országban, ahol egy ilyen tartalmú törvényt kilencvenszázalékos többséggel megszavaz a parlament, semmiféle keleti nyitásra nincs szükség. Az az ország ugyanis már maga a Kelet.”

„A Simicska mint műfaj szűnik meg” – Friderikusz Sándor interjúja

„A maffia logikájában van megbocsátás, de előtte megaláztatás van… Kereshetsz pénzt, lehet biztos egzisztenciád, megbocsátunk neked, de csak sok évvel később, és közben sok emelettel lejjebb kerülsz. Nem hinném, hogy Simicska ezt az utat hajlandó lenne bejárni.”

Temető

„Holnap indulnak Szerbiába, aztán Magyarországon át Münchenbe, ott már várja őket az albérlet, fél évre ki van fizetve. Egy szoba, az igaz, de munka is lesz a vágóhídon.”

A good friend indeed

„Az amerikai diplomácia úgy vélte, és gyanítom, ezzel a tapasztalt diplomata is egyetértett, hogy ez a lépés szükséges volt.”