rss      tw      fb
Keres


         Andor Mihály

A négy éve elmúlt kerek öt év


         Fleck Zoltán

Levél galamusos barátainknak


         Horváth Júlia

Nemzetközi sajtószemle - 2019. július...


         Lánczos Vera

Gyorsfénykép


         Lévai Júlia

Lehetne-e...


         Hanák András

A Galamus szurdok


         Krémer Ferenc

A nemzeti elnyomás szomorúsága


         Lendvai L. Ferenc

A tiszta erkölcs, melly ha megvész…

Drágán add az ételed!


                  Ráczkevy-Eötvös Miklós


Gyermekkori olvasmányaimból emlékszem a „főgonoszra”, aki, amellett, hogy éhbérért dolgoztatja az embereket, még azt is előírja nekik, hogy kevéske fizetésüket kizárólag az ő boltjában költhetik el. Nagyon utáltam.

Már csak néhányat kell aludnunk, és itt lesz körünkben az Erzsébet-utalvány, már szárad rajta a tinta. (Az, hogy miért kell egy évek óta jól működő, bejáratott rendszert felrúgni, egy külön írás témája lehetne.)

A kíváncsi ember persze tájékozódni próbál, meg aztán hall mindenféléket, szóval felmegy az Erzsébet-utalvány honlapjára, és jé, azt látja, amit hallott is, hogy az áruházláncok közül csak a CBA-val és csatolt részeivel sikerült megállapodniuk. Ezt részben talán magyarázhatja az, hogy a többi áruházlánccal nem is kezdtek tárgyalásokat, úgy meg elég nehéz megállapodni.

Tippeket adni nem szeretnék, vagy legalábbis csak némi jutalékért, de pont az ilyen monopolhelyzetek hozhatják az olyan típusú „megoldásokat”, hogy az utalvánnyal való fizetésnek van némi kezelési költsége, vagy csak saját márkás terméket lehet vásárolni stb., stb.

De ha ilyenek nem is lesznek: Erzsébet-utalványt közel egymillió munkavállalónak igényeltek, 5000 forint értékben. Ez havi ötmilliárd forint, amit – tetszik, nem tetszik – CBA üzletben fognak elkölteni. Évente tehát hatvanmilliárd extra forinthoz jut a mi üzletláncunk, mindenféle verseny és kockázat nélkül. Szívküldi szívnek szívesen…

Sajtóhírek szerint a CBA több százmillióval támogatta a Fidesz kampányát. Az, hogy esetleg összefüggés áll fent a két dolog között, nyilvánvalóan bulvárkacsa.



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!


Másik Magyarország

Tóth Andrea
Ketyeg a szociális bomba

„Arról nem szól a fáma, hogy a kormányzat szerinti egységes elv mit jelent a szegények és a legszegényebbek számára, de az ismert előjelek nem sok jóval biztatnak.”

További cikkek a rovatból:
   - A másik Szentendre
   - „És kezdjünk újra tűrni és tanulni”
   - Bezzeg Abaújszántón „tarolt” a Fidesz

Izsák Jenő karikatúrái

Offtopic

A Hubble valaha készült legnagyobb képe: az Androméda

"A videó alapján némi fogalmunk lehet arról, mit jelent az, hogy az Androméda ezermilliárd csillagnak ad otthont."