rss      tw      fb
Keres

Újabb helyreigazításunkhoz


Itt pdf-ben olvashatják a CBA Kereskedelmi Kft. nevében érkezett helyreigazítási kérelmet, a Galamus megfelelő helyén pedig a helyreigazításunkat.

Egy komoly megjegyzés hozzá: kérjük az olvasókat, hogy nézzenek utána az információiknak. Mi két éve úgy dolgozunk, úgy írunk cikket és úgy közlünk hírt, hogy a lehető legpontosabbak legyünk. Nem azért, mert félünk, hanem mert ez a minimális szakmai követelmény, amelyhez mindannyian tartjuk magunkat. Csak valós tényekből lehet helyes értelmezésekre és következtetésekre jutni, és mi így szeretnénk dolgozni.

Nem véletlen, hogy a több mint két év alatt a saját írásaink miatt egyetlen helyreigazítási kérelem sem érkezett hozzánk.

Ám hiába mondom én mint felelős szerkesztő, hogy az olvasói írások tartalmáért nem vállalok felelősséget – nem én rendeltem meg őket, nem áll módomban ellenőrizni az állításaikat, nem mindig értek egyet a bennük foglalt véleménnyel –, mert kénytelen vagyok felelősséget vállalni értük is. A Galamus teszi közzé őket.

Kérünk minden író olvasót, ne hozzon olyan helyzetbe bennünket, hogy helyreigazításra kényszerüljünk.

És egy kevésbé komoly megjegyzés, már a helyreigazítást kérőnek.

Miért gondolja a CBA és jogi képviselője, hogy én, a Galamus felelős szerkesztője, rendelkezem a „hírszerző.hu oldal” felett? Egyáltalán tudja-e, hogy hol jelent meg az általa kifogásolt olvasói levél: a Galamuson, hiszen a kérelmet nekem írta, vagy a Hírszerzőn, ahol a helyreigazítást olvasni szeretné?

Tény, hogy mi nem foglalkoztunk annyit a CBA-val, mint a Hírszerző. Jobbára csak én szoktam írni róla. Ez a teljes CBA-életművem: A CBA-elnök ítéletideje Magyar agressziók A bolondnak is megéri A plázastop és a magyar öntudat.

Szemben a Hírszerzővel, amely vastagon tárgyalja a „magyar üzletlánc” viselt dolgait (hogy a rengetegből csak Seres László sorozatát emeljem ki: Drága CBA!Drága CBA, ugye nem tetszik a verseny?Drága CBA, jó volt támogatni az NBH-s fedőcéget?).

Megértem tehát, hogy a CBA szívesebben látna saját ügyeiben helyreigazítást a Hírszerzőn, de én csak a Galamusszal szolgálhatok, itt is csak egy olvasói levél miatt.

És végül, a helyreigazítás utolsó mondatához, hogy ugyanis „Valótlan az az állítás is, mely szerint a CBA több százmillióval támogatta a FIDESZ kampányát.” Feltehetném a kérdést, hogy a mondatnak melyik állítása valótlan: a „több százmillió” vagy a „támogatta”, vagy a „Fidesz kampányát”? De beérem azzal, hogy tudom, óriásplakátok tucatjaival és saját több ezres (tízezres? még nagyobb?) példányszámban megjelenő bolti újságjának vezércikkével támogatta maga a CBA-vezér, Baldauf László Orbánt, ezáltal a Fideszt, ezáltal a Fidesz kampányát. Ha ez ingyen volt, akkor a CBA egy fillért se költött a Fidesz-kampány támogatására.

(Mihancsik Zsófia)



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!