rss      tw      fb
Keres

Rólunk írták :)



A Galamus nevű gyűlöletportál

Szerző: Schmidt Mária
Cím: Akik kihullottak a Mából
Megjelenés helye: az origo.hu véleményrovata (szerkesztő: Mong Attila)
 

Szöveg: „Hogy is írják a Galamus nevű gyűlöletportálon? ’Orbán ugyan látszólag betartotta a parlamentáris demokrácia és a jogállamiság alapvető szabályait: a törvényeket a parlament hozza, és a végrehajtó hatalom alá van vetve a népképviselet által alkotott törvényeknek.’ Vagyis: Orbán úgy demokrata, hogy nem demokrata. Amikor övé a többségi felhatalmazás, mégpedig a minősített, tehát kétharmados arányban, akkor az igazából nem hatalmazza fel őt semmire, mert az igazi felhatalmazást csak ők adhatnák meg, az erre hivatottak, márpedig arra, hogy Orbánnak ezt megadnák, Orbánnak annyi esélye van, mint Rajknak volt a főtárgyalásán. Egykor, 94-ben, amikor ugyanabban a választási rendszerben, ami Orbánnak 2010-ben kétharmadot hozott, abszolút többséget kapott a Horn Gyula vezette szocialista párt, amihez csatlakozva, az SZDSZ -be tömörült ’egykori kommunista diktatúra demokratikus ellenzékének tagjai’, négy évvel a kommunizmus bukása után, kétharmados többséghez juttatták az utódpárti kormányt, az maga volt a demokrácia és a jogállamiság diadala.

Akkoriban az sem veszélyeztette a demokráciát, hogy pár héttel az önkormányzati választások előtt megváltoztatták a választási törvényt. A szólásszabadság és a sajtószabadság sem volt veszélyben, hiszen mindent ők ellenőriztek, működtettek, mindenhol ők voltak, mindenhonnan az ő hangjuk szólt. Az egyetlen ’ellenzéki’ lapnak, aminek a működését külpolitikai okokból elviselték, a Magyar Nemzetnek az élére, a szoclibek bizalmi emberét, azt a Németh Pétert ültették, aki előtte a fő liberális szócsövet, a Magyar Hírlapot, jelenleg pedig a szocialisták napilapját, a Népszavát főszerkeszti. Folytatnám a magyarázatot: ’Amíg Orbán Viktor és pártja, a Fidesz van hatalmon Magyarországon, sem a magyarok, sem Európa nincs biztonságban. Orbán ugyanis kiismerte a Nyugat működési módját, és úgy véli, tudja, hogyan kell túljárni az eszén. Tudja, hogy a nyugati világ láthatóan nem érti, nem ismeri a megfélemlítés állami technikáját, hiszen csak adatok és tények alapján ítél: hányszor, hol, mikor, mivel sértették meg a jogállam és a demokrácia szabályait, meg persze az emberi jogokat." (Mihancsik Zsófia: Adalékok az Orbán-féle totalitárius állam működéséhez. Galamus, 2010.02.20.)

***

Öngyűlölő alibimagyarok

Szerző: dobray
Cím: Megélhetési, öngyűlölő alibimagyarok
Megjelenés helye: konzervatorium.blog.hu – a szabadság szemszögéből (szerkesztők: Baranyi Márton, Panyi Szabolcs, Szilvay Gergely, Vincze Máté)

Szöveg: „Szóval ha voltak öngyűlölő zsidók és vannak öngyűlölő cigányok, akkor ugyanezen logika alapján bizony vannak öngyűlölő magyarok is. Megélhetési, öngyűlölő alibimagyarok. Kertész Ákos. Bartus László. Bauer Tamás. Kertész Imre. Konrád György. Kornis Mihály. Spiró György. Vásárhelyi Mária. Fischer Iván. Niedermüller Péter. Mihancsik Zsófia. Lendvai L. Ferenc. Balogh S. Éva. Krémer Ferenc. Slovensko, do toho! blog.  Tudnánk még sorolni, de minek.”

(Galamus-csoport)



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!