rss      tw      fb
Keres

Pünkösdi zarándoklat indul Lakitelekről

MTI 2012. május 23., szerda 17:12

"Pünkösdi megújulás a Magyar Szent Családdal" mottóval zarándoklatot tartanak pünkösd hétfőn a Lakitelek-Nyárlőrinc-Szentkirály-Lakitelek útvonalon - tájékoztatta Szuetta Béla, a gyalogos zarándoklat egyik szervezője szerdán az MTI-t.

A hagyományteremtő szándékkal szervezett 30 kilométeres gyalogos zarándoklatra eddig több mint félszázan jelentkeztek, közöttük Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnöke - mondta a szervező.

A lakiteleki templomtól - ahol Szent Imre ereklyéjét őrzik - az útra bocsájtó áldás után reggel 7-kor indul a menet, a következő állomás Boldog Gizella ereklyéjének a helye, Nyárlőrinc lesz. Szentkirályon - Szent István ereklyéje helyén - hosszabb pihenőt tartanak, majd a zarándokok elindulnak vissza Lakitelekre, ahová az esti záró szentmise előtt érkeznek meg.

Szuetta Béla elmondta, hogy eddig is szerveztek találkozókat pünkösd ünnepén a családok számára, mostani kezdeményezésükkel azt szeretnék, ha hagyománnyá válna a zarándokút és a szentek ünnepeihez kapcsolódó időpontokban megismételnék azt. A lakiteleki kisbírónak is nevezett szervező hozzátette, augusztus 20-án szeretnék megszervezni a következő zarándoklatot.

Közlése szerint imáikban a szent család közbenjárását kérik a magyarok lelki megújulásához, valamint a nehéz helyzetben lévő ország megsegítéséhez.