rss      tw      fb
Keres

A Századvég Alapítvány közleménye

OS 2012. május 25., péntek 19:05

A hvg.hu hírportál 2012. 05. 25-én pénteken, 12 óra 27 perckor megjelent, a "A megadóztatott multikkal szponzoráltatná Orbán dicséretét a Századvég" című cikkében valótlanul szerepelt a következő állítás: "a Századvég öt-, három-, illetve kétmillió forintos csomagokat kínál. Cserébe a miniszterelnök zárt körben ünnepi ebéden mond köszöntőt". A valóság ezzel szemben az, hogy a Miniszterelnök A Fókuszban a Nemzeti Érdek című sajtónyilvános nemzetközi konferencián mond sajtónyilvános záróbeszédet.

A rendezvényen a gazdasági, a politikai és az akadémiai szféra kiemelkedő hazai és külföldi szakemberei nyilvánítanak véleményt a magyar kormány kétéves tevékenységéről, valamint többek közt a nemzeti érdekérvényesítés lehetőségeiről és problémáiról az Európai Unióban. A konferencia megnyitó beszédét Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellár tartja, további más neves kül- és belföldi hozzászólók mellett Schöpflin György EU képviselő, Pálinkás József a Tudományos Akadémia elnöke, és George Pataki New York állam volt kormányzója is egy videóüzenet formájában.

Az eseményt egy ebéd követi amin minden előadó, így a miniszterelnök is jelen lesz. A kormány kétéves tevékenységét megvitató nemzetközi konferenciára 2012. május 31-én kerül sor.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf

elnökhelyettes