rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. szeptember 18.



Bolgár György kérdései 2012. szeptember 18-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a Fidesz az éjszaka benyújtotta az új választási eljárási törvényjavaslatát, amelyben szerepel egy súlyos szigorítás, a kötelező előzetes regisztráció, valamint egy meghökkentő könnyítés: kopogtatócédulák helyett mindössze kettőszáz ajánló aláírást kell összegyűjtenie a jelöltnek. Nehezebb lesz szavazni, könnyebb lesz a választáson elindulni. Vajon miért?

Másik témánk, hogy feljelentést tett az örmény kisebbségi önkormányzat a baltás azeri gyilkos kiengedése miatt. Veszett fejsze nyele?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy újabb lendületet kapott az ellenzéki összefogás gondolata, miután Gyurcsány Ferenc a hétvégén világossá tette, akár Mesterházyt, akár Bajnait, sőt akár az LMP-s Schiffert is hajlandó támogatni. Ő maga pedig semmiképpen sem lenne miniszterelnök jelölt 2014-ben. A Népszavában Donáth Ferenc sürget koalíciót most. Hiába?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a Fidesz gyorsan visszatáncolt a családon belüli erőszak ügyében. Értesülések szerint azért, mert attól tartott, hogy Varga István képviselő szülésre és csak az utána következő női önmegvalósításra buzdító szavai ugyanúgy rajta ragadnak a párton, mint annak idején Mikola doktor kijelentése a szingli hordákról. Csak a forma számít, a tartalom nem?

És végül beszéljük meg, hogy a bíróságon bukott meg az állami mobilcég felállításának terve. A médiahatóság tendere ugyanis törvénysértő volt. De egyáltalán miért kellene kidobni állami százmilliárdokat egy negyedik mobilcégre? Önök tudják a választ?



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!