rss      tw      fb
Keres

Ha én kormány lennék 33.



Ha én kormány lennék, és én lennék a haza, akkor nem lenne ellenzék. Vagy én lennék az ellenzék is. Meg a turul is, hogy kihúzzam a szélsőjobb méregfogát a talpa alól.

Ehhez sürgős akciótervet dolgoztatnék ki valamelyik kedvenc jobbkezemmel, amit kedvenc szám-vivőm lassan mondana el, hogy mindenki megértse. Kétharmadszor, vagyis kerekítve 66-szor, hogy az se maradjon le róla, aki később ér haza munkalapú közmunkájából. A könnyebb miheztartás végett az akcióterv minden tétele ugyanazzal a szóval kezdődne: betiltanám.

Betiltanám az eddigi kormányfők népszerűségi rangsorát firtató közvélemény-kutatásokat, mert csak megzavarja az emberek fejét, ha a hazát volt miniszterelnökökhöz kell hasonlítgatni. Második lépésben minden közvélemény-kutatást betiltanék, mert sose lehet tudni. A közvélemény-kutatási eredmények iránti jogos társadalmi igényt a miniszterelnöki hivatal keretei között működő kutatási osztály elégítené ki, amely az állami kiadások csökkentése érdekében csak engem kérdezne meg.

Betiltanám a szakdolgozatokat és doktori értekezéseket, mert csak baj van belőlük. Aztán kimenő rendszerben betiltanám az egyetemeket is, mert tudományos és erkölcsi akadékoskodásukkal rontják a levegőmet. Ráadásul hallgatók járnak beléjük, akik gyűlésezhetnek meg tüntethetnek. Nem állíthatok minden hallgató mellé egy hökköst, hogy kivezesse őket a pusztába, ahonnan csak az esti villamossal tudnak visszajönni, hogy elmaradjon a tüntetés.

Betiltanám a művészetet. Létrehoznék egy bizottságot megbízható turultollasokból, akiket kilenc évre neveznék ki. Az új művészeket már ők neveznék ki, ugyancsak a mágikus kilenc évre. A kinevezés jó művészviselet esetén meghosszabbítható lenne. A kiemelkedő művészviseletű művészek díjakat kapnának.

Betiltanám az önkormányzatokat, és a helyükbe úgynevezett házmestereket neveznék ki. A házmesterek minden reggel jönnének az utasításokért, és vinnék a városokba, falvakba. Közben állandóan jönnének-mennének, és jelentenék nekem, hogy kihez milyen látogatók érkeztek. Csírájában fojtanám el az állampolgári kezdeményezéseket.

Betiltanám a határátlépést, sőt a határokat is, hogy megőrizzem a közmunkaalapú társadalom munkaalapját.

Betiltanám a beszédet, mert az emberek mindenfélét beszélnek össze-vissza a levegőbe.

Betiltanám a levegőt.

És akkor elégedetten hátradőlve fuldokolnék.

(Andor Mihály)



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!