rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. január 31.



Bolgár György kérdései 2013. január 31-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy bejelentések nélkül csak az együttműködésről szóló szép szavakkal zárult Moszkvában az Orbán-Putyin találkozó. Mégsem fúj eléggé ez a keleti szél?

Másik témánk, hogy holnaputántól ismét Sztálingrádnak hívják Volgográdot, legalábbis a hivatalos ünnepnapokon. Sőt szombattól egy hétig Sztálin portréjával díszített győzelmi buszok közlekednek Sztálingrádban, valamint Szentpéterváron is.

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy kis híján be kellett zárni a képzőművészeti egyetemet a brutális pénzelvonások miatt. Az intézményt csak Lázár János miniszterelnökségi államtitkár azonnali közbelépése mentette meg. De vajon megmentik-e a Corvinust, ahonnét minden harmadik oktatót el kell küldeni a spórolások miatt.

És ezzel összefüggésben mit gondolnak arról, hogy a Magyar Nemzet egyik mai cikke szerint, idézem, a demokratikusnak álcázott diák megmozdulások mögött felforgatás sejlik. Na és ki a felforgató? Soros György. Aki a cikk szerint olyan spekulációs támadást indított 2008 őszén az OTP ellen, hogy emiatt kellett IMF-hitelt felvennünk. Ezek szerint akkor mégsem Gyurcsány a hibás?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a Bajnai-féle Együtt-2014 javaslatot tett az állambiztonsági múlt feltárására. A szocialisták pedig azonnal támogatásukról biztosították őket. A Fidesz vajon miért jegeli a kérdést?

És végül beszéljük meg, hogy megszületett az első jogerős bírósági ítélet holokauszttagadás ügyben. A felfüggesztett börtönre ítélt férfinak három év alatt háromszor fel kell keresnie a Páva utcai Holokauszt-emlékközpontot. És a látogatásról le kell írnia a gondolatait is. Így kell ezt csinálni?



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!