rss      tw      fb
Keres

Ha én kormány lennék 38.




Ha én kormány lennék, és kicsúszni látszana kezem közül az egyetemi ifjúság, akkor továbbfejleszteném romkocsmai találkozásomat válogatott ifjaimmal.

A hozzám eddig hű HÖOK sajnos lejáratta magát ostoba vigyázatlanságával, fiókintézeteinek rosszul őrzött listáival. És különben is, jobbikos fészek lett, és ha nem muszáj, nem közösködöm velük. Sajnos a HÖOK megroggyanása miatt nőtt a HaHa tekintélye, de velük sincs mit kezdeni, aligha simulnának a kezem alá. Eddigi kísérleteim a lejáratásukra nem jártak nagy sikerrel. Hiába kevertem hozzájuk egy kis amerikai tanácsadózást, sorosgyörgyözést,  magyarbálintozást, hilleristvánozást, négyórás zártkörű tréninget, nem fogott rajtuk. Még izomagyú békés szurkolóimat is hiába küldtem rájuk.

Minthogy nem lehet elég korán kezdeni a szervezetépítést, feltérképezném a középiskolákban, hogy kik vesznek részt a KIHA tevékenységében. Erről listát készítenék, amit eljuttatnék az összes egyetem és főiskola felvételi bizottságának. Szolgáljon olyan sorvezetőül, mint annak idején a „szochazáért” érdemérem, csak ezeket nem felvenni kell, hanem kirúgni.

Persze nem elégednék meg a felmenő rendszerű hatalomátvétellel, mert ez sokáig tart. Ezért országos akcióra szólítanám föl a kormányzati szívemnek oly kedves Fidelitast, hogy szedje össze a tagjait meg híveit, és az ország összes egyetemén egyazon napon, egyazon órában spontán módon tartson diákgyűléseket, és alakítson új érdekvédelmi szövetséget, amelybe hívja meg a felsőoktatás kérdései iránt érdeklődő, erősebb testalkatú futballszurkolókat is. A tisztségviselők megválasztásakor ők kérnék meg a gyűlésre véletlenül betévedő hahásokat, hogy hagyják el a termet, mert jelenlétük erőszakot szül. Ezzel biztosítanák a megfelelő demokratikus szavazati arányokat.

Megregulázott rektoraim és dékánjaim rögtön elismernék a diákság új szervezetét, és végre az egyetemeken is síri csend, rend és egyetértés honolna.

(Andor Mihály)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!