rss      tw      fb
Keres

Oszd meg és…



A Fidesz tökélyre fejlesztette az „Oszd meg és uralkodj!” elv alkalmazását, és még egy egyéni ízt is hozzáadott: bűnbakokat kreál, és kilövési engedélyt ad rájuk. Ez a Fidesz hozzáadott értéke a régi technikához, amivel sikerült Magyarországból szellemi és erkölcsi toprongyot csinálnia. Az elmúlt tizenöt évben sikerült egymás ellen uszítania a különböző politikai felfogású embereket, sikerült a falusiakat a városiak ellen hangolnia, a fiatalokat az öregek ellen, a lakhatással még rendelkezőket a hajléktalanok ellen, az egészségeseket a rokkantak ellen, a lecsúszás szélén álló középosztályt a szegények ellen, az iskolázatlanokat az egyetemisták ellen, a munkahellyel még rendelkezőket a munkanélküliek ellen. Újabban a dohányosok és nemdohányzók egymásnak ugrasztásával bíbelődik. Ez nagy sikerrel kecsegtet, mert körülbelül ugyanannyi a dohányos, mint a nemdohányos. Az első lépéseket már korábban megtette, de most az atomfegyver bevetésére készül. Ha robban, akkor azontúl sehol nem szabad dohányozni – legfeljebb otthon a WC-n.

Már az eddigi szabad ég alatti tilalmaknak (park, megálló, boltajtó) sem volt semmi köze a nemdohányzók egészségének védelméhez, hiszen egy cigaretta füstje semmi a fűtés, a közlekedés, az ipar légszennyezéséhez képest. De ahhoz képest is semmi, amit egy tábortűz, a kerti grillezés vagy a száraz gally elégetése okoz. Bizonyos számítások szerint, egy dohányos nyolc év alatt nem füstöl annyit, mint egy családi ház kéménye egy nap alatt.

Ha a dohányzásellenes atomba egészségügyi hatása nulla is, nagyon jó módszer emberek egymásnak ugrasztására. Előre látható, hogy felfújt egészségtudatú polgártársunk most, hogy a kormány és a törvényhozás támogatását is maga mögött érzi, az utcán bele fog kötni a dohányosokba. Persze ha a dohányosnak nagyobbak az izmai, akkor nem fog rájuk szólni, inkább följelenti. Tovább nő az országban amúgy is meglévő ingerültség, az emberek közötti bizalmatlanság és gyűlölet, mindaz, ami egy kis csoport uralmát megkönnyíti. Ennél jobb országállapotot elképzelni sem tud egy korlátlan hatalomra törő diktátor. Az emberek egymást ölik, ahelyett, hogy a maffia újabb bankrablásával foglalkoznának.


(Andor Mihály)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!