rss      tw      fb
Keres

Csak tiszta forrásból




Ha egyszer egy lejtő beindul! Úgy tűnik, nincs megállás, bár nem biztos, hogy hasznot fog hozni. Mong Attila legújabb „Heti mutyimondó”-ja az atlatszo.hu hívei között sem aratott osztatlan sikert. A portál facebook oldalán – egy kivétellel – csupa rosszalló komment olvasható. Néhány példa (betűhív idézetek):


„...ki is hozta fel milliomodikra az öszödi beszédet és melyik sudribunkó is kezdett megint szemkilövetőzni...?! Miért van az az érzésem, hogy néha nem tudjátok legyőzni a GyF-cel kapcsolatos ellenszenveteket?”
„...azért az annyira nyomorult és szánalmas, ki merem jelenteni alávaló, hogy még mindig merik ekézni gyurcsányt”


„Ismét a béka feneke alatti szint, hogy leplezetlenül azért irogatnak mindenféle ellenőrizetlen gyalázkodást a heti válaszból, mert GY F helyreigazítást kért önöktől.”


„Mesélje már el nekem valaki, hogy a leírtak szerint mit ártott a miniszterelnök… Nem a mi kenyerünket lopta el, mint egyesek! Nem ő alkalmaz a gazdaságában közmunkásokat! És még sorolhatnám”


„Az alpári gyurcsányozásnál - amely különben a müvelőjét minősiti - MONG UR javaslom, hogy tegyen valamit az ország érdekében.”


„Nem jó helyen kereskedik ez az átlátszó.”


Még mindig a Gyurcsány? Szánalmas.”


„Elolvastam a cikket! Jo hosszu volt , es nem tulzok azzal, hogy azt mondom; felfordult a gyomrom!!!!!!!”


„Tényleg a Heti Válasz a source? Ez most komoly vagy így akartok békülni?”


„Törlöm az atlatszo.hu-t.”


Egyetlen kommentelő védte meg a cikket, így: „Már ilyen korán fentvannak a DK fanatikusok?” Ezt a tömör formát szánhatta érvnek is, mert többet nem írt.


De hát legyen a szerző baja, hogy ez az átkozott „gyurcsányahibás” már az ő olvasóit is meghülyítette, és nem neki hisznek. Pedig mindent megtett, tiszta forrásból merített, a Heti Válaszból: „A lap azt közli, hogy az Altus-cégcsoport a 2010-es választások után kezdett újra terebélyesedni, azzal, hogy előtérbe kerültek a nemzetközi tanácsadói munkák. A megbízók többnyire az uniós csatlakozásra váró balkáni országok kormányzati szervei voltak, amelyek az EU-s programok egy részébe vonták be a céget, 2010 áprilisa óta közel negyven – közszférát érintő – projektbe.”– írja Mong Attila.


A nem Fidesz-hívő olvasók már a Heti Válasz említett cikkén is csodálkoztak. Komolyan gondolja a hetilap, hogy ez egy vád? Hiszen inkább dicséret, hogy Gyurcsány Ferenc cégei akkor kezdtek „terebélyesedni”, amikor pártja kikerült a hatalomból. Ellentétben például Orbán Viktor helyi jóemberével, aki Orbán országlásának három éve alatt verekedte be magát a semmiből a száz leggazdagabb magyar közé. És Mészáros Lőrinc cégeivel ellentétben Gyurcsány nem magyar állami vagy önkormányzati megrendelések megcsípésével gazdagodott, hanem külföldi megbízásokkal.


Egy tényfeltáró portál újságírója nem gondolhatja komolyan, hogy a Heti Válasz cikke bármit is leleplezett. Egy tényfeltáró portál főszerkesztő-helyettesének tisztában kell lennie azzal, hogy a Heti Válasz cikke nem több sunyi sejtetések halmazánál, amely az ösztönökre hatva ilyen hívószavakkal akarja megindítani a lap olvasóinak nyálelválasztását: balkáni kormányszervek; kiterjedt kapcsolatrendszer; bolgár származású feleség; felzárkózási források elköltése; bukott magyar miniszterelnök; közel negyven közszférát érintő projekt; Soros György-féle. (Annyit azért javára lehet írni Mong Attilának, hogy Soros Györgyöt, vagyis a burkolt zsidózást kihagyta a hivatkozásból.)


Mong Attila mégis úgy használja a Heti Választ, mintha bizonyítékot szolgáltatott volna Gyurcsány Ferenc becstelenségére. Vagyis tényfeltárás helyett ő is a sunyi sejtetést választja. Úgy látszik, hogy elfogultsága, amely már hű olvasóinak is feltűnik, egyre lejjebb viszi a lejtőn. Ha így folytatja, le kell cserélniük a portál olvasóközönségét. Csakhogy azon az oldalon mostanában nagy a tolongás. Több a nyelv, mint a fóka.