rss      tw      fb
Keres

Nyílt levél Mesterházy Attilának – és a válasz




Száz darab „ismert jobboldali személyiség” pénteken fizetett politikai hirdetésként – a Magyar Nemzetben, a Népszabadságban – nyílt levelet tett közzé, Mesterházy Attila MSZP-elnöknek címezve. Gyurcsány Ferenc törlését kívánják tőle „a baloldali pártok közös listájáról”. Az alábbiakban olvashatják a nyílt levelet, Mesterházy Attila válaszát és rövid emlékeztetőt némely aláírókról.


Nyílt levél Mesterházy Attilának
2014. január 24. péntek
„Tisztelt Pártelnök Úr!


Ezúton szeretnénk hangot adni mélységes csalódásunknak és megdöbbenésünknek amiatt, hogy minden korábbi fogadkozásának hátat fordítva mégis közös listát állít a választásokra Gyurcsány Ferenc pártjával, sőt hozzájárult, hogy a közös listán Gyurcsány Ferenc is rajta legyen – mégpedig a harmadik helyen.


Továbbra is fenntartjuk, hogy annak a személynek, aki a hatalom megtartása érdekében saját bevallása szerint is éveken át hazudott tudatosan a magyar embereknek, aki hazugságaival lejáratta Európában Magyarországot, aki nyilvánosan trágár kifejezésekkel beszélt a hazánkról, és aki a magyar rendőrséget békésen ünneplő magyar emberekre uszította, soha többé nincs helye a magyar közéletben. Gyurcsány Ferenc számunkra és Magyarország józan többsége számára persona non grata.


Szerettük volna hinni, hogy a Magyar Szocialista Pártból való kiválása nem puszta színjáték volt, és Önök is belátták, hogy Gyurcsány Ferenc méltatlan bármilyen közéleti funkció betöltésére.


Arra szólítjuk föl Önt, mint a Magyar Szocialista Párt elnökét, pártja soron következő kongresszusán töröljék Gyurcsány Ferencet a baloldali pártok közös listájáról. Ne segítsenek hozzá egy mindenfajta moralitás híján lévő politikai kalandort ahhoz, hogy továbbra is a Magyar Országgyűlés tagja legyen.


Higgye el, a tisztességes baloldaliaknak elegük van a Gyurcsány-korszak miatti szégyenkezésből. Bízva abban, hogy Ön valóban a baloldal megújulásáért dolgozik és nem Gyurcsány Ferenc katonája, várjuk egyenes válaszát.


Legyen bátor! Mutassa meg, hogy van ereje szakítani a múlttal!


Budapest, 2014. január 22.”


Az láírók közül néhány:


Balázs Fecó
Balázs Péter
Balázs Piri László
Baldauf László
Bayer Zsolt
Bencsik András
Boros Imre
Callmeyer Ferenc (a CÖF eredeti listáján kétszer szerepel, másodszor a doktori előtaggal)
Czakó Gábor
Cseke Péter
Csiba Gábor (a CÖF eredeti listáján kétszer szerepel, másodszor a doktori előtaggal, nyomban cáfolva azt az állítást, amelyet Bolgár Györgynél engedett meg magának – lásd alább –, hogy ő magánszemélyként és nem orvosként írt alá)
Csizmadia László
Csókay András
Csoóri Sándor
Fricz Tamás
Granasztói György
Grosics Gyula
Jókai Anna
Kálomista Gábor
Kárpáti György
Koltay Gergely
Kulin Ferenc
Kun Miklós
Lentner Csaba
Melocco Miklós
Náray-Szabó Gábor
Nemcsák Károly
Pesty László
Reviczky Gábor
Stefka István
Szász Károly
Szentmihályi Szabó Péter
Szűrös Mátyás
Tokody Ilona
Tőkéczki László
Völgyesi Miklós
Wittner Mária



A hvg.hu felvétele


Mesterházy Attila válasza


„A hirdetésként a Fidesz holdudvarától nekem címzett nyílt levélre -amelyben felszólítanak Gyurcsány Ferenc listáról történő törlésére - a válaszom: Majd szólok, ha szükségem lesz Szűrös Mátyás és elvtársainak tanácsára. Sajnálom, hogy a hirdetésre fordított több millió forintot nem az éhező gyerekre költötték el.”


Rövid emlékeztető némely aláírókról


Az Index-blog, a Képviselő Funky szerint:


„A listán van például Balázs Fecó zenész, aki rendszeresen állami vállalatok szponzorációjával tart koncertet, Kárpáti György egykori vízilabdázó, Orbán Viktor jól fizetett sporttanácsadója, aki erős politikai támogatással nemrég lett a szintén magas díjazással járó nemzet sportolója cím birtokosa, Balázs Péter színész, a szolnoki színház igazgatója, aki a Vígszínház vezetésére pályázott nemrégiben, Cseke Péter színész, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója, Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója és Kálomista Gábor, a köztévé egyik, mostanában sokat foglalkoztatott producere. De az aláírók között van Baldauf László, a trafikügyekben jól járt CBA elnöke, az orosz orientációt meghirdető Bencsik András, a Demokrata, Stefka István, a Magyar Hírlap főszerkesztője, és Pesty László dokumentumfilmes is.


De úgy tűnik, hogy Mesterházyban látja a tisztességes baloldal reménységét Bakonyi István irodalomtörténész, Berecz András népzenész, Csoóri Sándor költő, Czakó Gábor publicista, Finta József építész [az eredeti CÖF-ös listán még nem szerepel – mzs], Jókai Anna író, Melocco Miklós szobrász, Szentmihályi Szabó Péter író és Varga Miklós énekes is.”



Csiba Gábor éppen Semmelweis-díjat kap pártszövetségbeli társától – MTI


Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház főigazgató-főorvosa, a Borsod megyei közgyűlésben a Fidesz-KDNP-frakció tagja, a KDNP országos elnökségének tagja, aki 2007-ben a vizit-automatákra kiragasztotta Gyurcsány Ferenc, Horváth Ágnes akkori és Molnár Lajos korábbi egészségügyi miniszter képét a borsodi kórházakban, és aki a vizitdíjas népszavazás után a televízió nyilvánossága előtt saját kezűleg és dühödt diadallal szerelte le és adta át parkolóórának a vizitdíj-automatákat, majd – ugorjunk egy nagyot – 2013. május 14-én elmagyarázta Bolgár Györgynek, hogy a felesége és a lánya tőle függetlenül nyert négy trafikkoncessziót, 2013. október 23-a pedig már ott találja a „békemenet” első sorában Bayer, Stefka, Széles és Bencsik nevű elvtársai mellett (és akinek szemléletmódjáról volt szerencsém korábban részletesebben is írni), nos, ő pénteken interjút adott Bolgár Györgynek a nyílt levélről, amelyből most néhány Csiba-mondatot idézek:


„Csiba Gábor volt odaírva, tehát nem Dr. Csiba Gábor…, hanem egy magyar állampolgár.”


„Elég széles a paletta ahhoz, hogy úgy gondoljam, ez egy elég demokratikus kérés… tényleg, az MSZMP-től Csókay Andrásig tartó skálán mozgó kérés, és nem követelés volt” [idézet a levélből: „Arra szólítjuk fel Önt” – valóban, az ember, ha fideszes, így szokott kérni – mzs], „hogy ezt a kapcsolatot, éppen a baloldal érdekében, szabad-e újraépíteni”.


„Minden olvasat kérdése különben, én meg azt nem tudom, hol járatta le magát Orbán Viktor, mert nem találkoztam a lejáratásával… Jó hát ismerjük, Ollie Rehn és társai… van néhány ember, aki generál természetesen ügyeket, még az Európai Parlamentben is.”


„Én még soha semmilyen nyílt levelet nem írtam alá, tehát ez az aláírás súly az én szempontomból [valóban, a „békemenetben” nem kell aláírni, csak be kell állni az első sorba – mzs]”


„Megéltem néhány kormányt, és pontosan a Gyurcsány-kormány alatt éreztem azt, ha most az egészségügy oldalát nézzük, hogy sokkal rosszabb volt akkor az egészségügyben dolgozni, mint most. Illetve az előtt is egy picivel jobb volt. Tehát nem véletlen, hogy Gyurcsányt fogalmazzuk meg persona non gratának.”


„Ez volt a szakmai oldala, de tegyük hozzá azt is, hogy volt egy őszödi beszéd is, ahol pontosan Gyurcsány Ferenc mondta ki azt, hogy folyamatosan nem mondott igazat… egy egy komoly önvallomás volt, lehet hogy akkor az egyszer volt őszinte. De ez akkor igen komoly népi mozgalmat váltott ki.”


„Nem Gyurcsány Ferenc ellen kell szavazni, Gyurcsány Ferencről kell szavazni. Ott lesz egy listának a harmadik helyén… Az összes többi lehet hogy tetszik, lehet hogy nem, de legalábbis van valami, hogy is mondjam, megvalósulása. De itt a Feriről van szó.”


„A tisztes és kiváló emberek véleménye az, ami irányítja a köznek a véleményét, legalábbis a feladata az, hogy valamilyen szinten irányítsa. Ezért van ez.”



Baldauf László és a legnagyobb formátumú – MTI


Baldauf László CBA-elnök politikai működésének illusztrálására elég néhány mondatnyi idézet. Az első a 2010-es választások előtt fogant meg benne, és így szól: „Nem tűrhetjük tovább, hogy országunkat hazug, jellemtelen gazemberek vezessék, akik Magyarország számára jelentős visszafejlődést hoztak.” „Nagy formátumú, modern gondolkodású államférfira van szüksége az elkeseredett, kiábrándult, gazdaságilag és erkölcsileg is mélypontra jutott Magyarországnak, mégpedig Orbán Viktorra.” (Az idézet forrása: A CBA-elnök ítéletideje) A másik 2013-as, és így szól: „Csak összefogva tudunk gátat szabni és kategorikusan elutasítani a posztkommunista, liberális gazemberek mesterkedéseit, akik lépten nyomon elárulják a hazánkat. [Figyelem! aki ezt írta, az most Mesterházy Attilával levelez a tisztességes baloldalra hivatkozva – mzs] „Vegyünk részt a Békemeneten, és hallgassuk meg Miniszterelnökünk ünnepi beszédét… támogassuk a legnagyobb formátumú magyar politikusunkat, nemzetünk miniszterelnökét, Orbán Viktort.” (Az idézet forrása: Megint ítéletidő van!)





Írásunk: A jobboldali „szellemi elit” mumusa