rss      tw      fb
Keres

Kirúgták Torkos Matildot!Kirúgták Torkos Matildot!




Jelentős költségtakarékossági intézkedéseket vezetnek be a Magyar Nemzetnél, csaknem harminc újságírótól válnak meg, köztük olyan neves szerzőktől mint Torkos Matild.


Hitetlenkedem. Elbocsájtják Torkos Matildot?


Én Amerikában, a Csendes-óceán partján élek, kilenc órával a budapesti idő előtt, aminek az az előnye, hogy este, elalvás előtt, még átfuthatom az interneten a másnap reggeli magyar újságok szalagcímeit. A Magyar Nemzet vezércikkeit rendszeresen olvasom, hitelesen megtudom belőlük, mi történik velünk, a hanyatló Nyugattal. Kedvenc publicistám – remélem, Körmendy Zsuzsanna nem sértődik meg – Torkos Matild.


Torkos már akkor belopta magát a szívembe, amikor kijelentette, „indokolt lenne megvizsgálni azt is, hogy Magyarország milyen eséllyel indíthatna kártérítési pert a bennünket bóvli kategóriába süllyesztő hitelminősítők ellen”. Elkerülhette a figyelmét, hogy a „polgári” kormány fizet a hitelminősítőknek azért a szívességért, hogy leminősítsék Magyarország adósságát. Ha nem tenné, akkor a magyar papírok tényleg eladhatatlanok lennének.


Torkos szerint Richard Field amerikai üzletember, aki kimentette a gyöngyöspatai romákat, „hangos amerikai” akit a Columbia Egyetem „képzőbázisáról” vetettek be. Ugyanezen a „bázison” oktat Bajnai Gordon volt miniszterelnök is, a nyugati multinacionális cégek biotechnológiája pedig mérgez, „Frankensteineket” tenyésztenek.


Torkos írásaiból a lezüllött Nyugat apokaliptikus képe bontakozott ki, vérszomjas szörnyekkel, akiknek – mint írja – „nem számít se Isten, se ember, se ország. Csak a pénz, a befektetők hozama”.


Viszont Deutsch Tamást imádja. Azt írta „nincs ember a nemzeti oldalon, aki ne szeretné támogatni azt, hogy végre Deutsch Tamás is megtalálja azt a munkát, amiben örömét leli, amit szívesen is végez. Hiszen láttuk, milyen nehezen viselte a nem rászabott feladatot az erzsébetvárosi képviselőtestületben”. A fiatalok tömeges kivándorlását felháborítónak tartja, a mai középiskolásoknak már csupán a 39 százaléka éli meg úgy a hazaszeretetét, hogy „itt élned, halnod kell”.


És ekkor jött a meglepetés. Torkos azzal folytatta, „a nagyobbik fiam azt mondja: ha nem lenne ilyen nagy és szerető családja, ő sem maradna”.


Álljon meg a menet! De hát miért hagyná ott Torkos fia az Orbán-kormány által vezetett édenkertet? Ahol olyan nagyszerű példaképei lehetnek, mint Deutsch Tamás! Talán csak nem a pénzimádó, istentelen Nyugatra akar kivándorolni a gyerek? Nem olvassa saját édesanyja vezércikkeit a Magyar Nemzetben?


Én szívből reméltem, hogy Torkos Matild még sokáig, jó egészségben írja vezércikkeit, és így továbbra is megmaradnak a lefekvés előtti derűs pillanatok – de nem. A Magyar Nemzet elvette tőlem ezt is: nincs több vezércikk Torkostól.


Pedig de jó lenne megtudni, hová vándorol majd ki Torkos Matild fia.