rss      tw      fb
Keres

Orosz hírügynökség: fennmaradhat az orosz élelmiszer-importtilalom




A Ria Novosti orosz hírügynökség jelentése szerint Oroszország korlátozza a húsbehozatalt Olaszországból, Magyarországról, Németországból és Montenegróból. Oroszország válasza a nyugati szankciókra.


A Roszszelhoznadzor, az orosz mezőgazdasági felügyeleti hatóság korlátozásokat vezetett be a Németországból származó baromfihús és az Olaszországból, Magyarországról és Montenegróból származó marhahús behozatalára – áll a hatóság közleményében.


Oroszország augusztus elején korlátozta a szankciót hirdető országokból – az Egyesült Államokból, az EU-tagállamokból, Kanadából, Ausztráliából és Norvégiából származó élelmiszerek importját. A tilalom alá esik a marha- és sertéshús, a baromfihús, a felvágottak, halak, a zöldség, gyümölcs és tejtermékek, továbbá egy sor más élelmiszer.


A Roszszelhoznadzor által bevezetett korlátozás azt jelenti, hogy a behozatali tilalom az embargó feloldása után is hatályban maradhat.


A baromfibehozatalra a korlátozást a rendkívül fertőző madárinfluenza kitörése miatt december 3-án vezette be a hatóság.


Egy báránymegbetegedés (Q-láz) kitörése miatt tilos húst behozni Montenegróból, Olaszországból és Magyarországról – áll a hatóság közleményében.