rss      tw      fb
Keres

 

Fleck Zoltánról

Írások, elemzések:

 

Lehet másra szavazni!

„Ha mindig az elveszett szavazatok miatt félünk, új erőknek soha nem lesz lehetőségük. Kivéve, ha demokráciát felszámoló ideológiával lépnek fel.”

Még mindig a 'cigánybűnözésről'


Kisfiúk - fotó: Kepes Judit

„…a rasszista megközelítésekkel szembehelyezkedő demokraták nem tehetnek mást: szükségképpen ki kell állniuk az elnyomottak mellett. A hazai közbeszéd a kritikai értelmiség pozíciójába szorítja őket.”

Hiszti

„Óvatosan a bocsánatkérésekkel is! A hitetlenek nyilvános bűnbánásra kényszerítése egyenes út a kötelező iskolai hittan, a hatósági evangelizáció és a teokratikus állam felé.”

Rendteremtők

„A Jobbik programja egy bezárkózó, autoriter, nacionalista keresztény kurzus alapvetése. A rendszerváltás alkotmányossága, a harmadik magyar köztársaság helyett egy szentkoronás keresztény állam víziója…”

Arculatjavítás

„A hírnév visszaállításához fel kéne borítani a közéletet átszövő piszkos koalíciókat. Nem kommunikációs szakembereknek való munka.”

Nem félni, csak tartani tőle!

„Magyarországon nincs olyan parlamentáris kultúra, amely korrigálná a romboló szándékokat, nincsenek olyan automatizmusok, amelyek helyettesítenék a korlátozott jogintézményeket, nincs olyan társadalom, amely kikényszerítené a szabadságokhoz, jogokhoz való visszatérést.”

Takarásban

„Szerintük fizetésük nem függ össze feladataik ellátásával, így az nem nyilvános adat, a felsőoktatási törvény egyik passzusából pedig kifejezetten az következik, hogy alappal titkolóznak”

Közös titkaik

„Az állampolgár még bírósághoz sem fordulhat a titkosítás ellen, persze az a tipikus, hogy meg sem tudjuk majd, mi az, amit titkosítottak.”

A félelem reflexei


„A Fidesz terveiről szóló hírek kiszivárgása nem annyira az alkotmányosság leépítésének elfogadását, hanem a szakmai elitek reakcióit teszteli.”

Az alkotmány tisztelete


MTI Fotó: Kollányi Péter

"Orbán Viktor nem szereti a magyar köztársaság alkotmányát, mert nem olyannak írja le az országot, amilyennek ő szeretné látni."

Bolsevista trükk

„..jogállami körülmények között nem tehetséges az a politikus, aki hajlamos az alkotmányos értékek és intézmények semmibevételére.”

A nem létező közép

„A hvg.hu tehát, nyilván egy új korszakra készülve, erre a nem létező középre pozicionálja magát, a szélsőjobb és a szélsőlib közé.”