rss      tw      fb
Keres

 

Könyvajánlók

 

Csendes ulti tíz ülésben

„Kövér roppant arrogánsan elutasított, törődjünk a magunk dolgával, majd ők – a Fideszben – megoldják. Azóta már tudom, milyen sajátos eszközeik voltak… Szinte mindenki, aki nem az ő emberük, zsarolhatóvá vált.” (részlet a könyvből)

DEFICIT = a szándékon túli eredmény

„Miért nem akarnak az egyének, háztartások és vállalatok saját lábukra állni, miért tartják inkább célszerűnek megélhetésük forrásainak biztosításában az államkassza megcsapolását… a piacon elismertetett teljesítményekből származó bevételek szerzése helyett?”

Konteó – harminc válogatott összeesküvés-elmélet

„Tiboru, a sikeres blogger az utolsó fejezetben néhány magyar konteót sorakoztat fel. Ahogy időben közeledünk napjaink piszkos ügyeihez, úgy sötétül el az összeesküvések taglalása.” (Tamás Tibor ajánlójából)

A fideszes rablógazdaság

„…a mozaikdarabokból itt kirajzolódó összkép mégis megdöbbentő. Megdöbbentőek a roppant méretek. Megdöbbentő a hatalmi eszközök gátlástalan, összehangolt, célirányos működtetése.”

Magyar polip – a posztkommunista maffiaállam

Hungarian Polyp – The Post-Communist Mafia State; Die ungarische Krake – Ein postkommunistischer Maffiastaat; Венгерский спрут – Посткоммунистическое мафиозное государство

A magyar gazdaság útja az adósságválságba

„Aki az [euró]övezeten belül van, az a centrumban van, aki azon kívül, az a periférián. A különállást csak a legfejlettebb, legerősebb országok engedhetik meg maguknak.” (Részlet Mihályi Péter könyvéből)

Thomas Mann és a konzervatív forradalom

„Ebben a szellemben nem lehet tolerálni azt a fasiszta jelszót, hogy hamis és igaz egyaránt elfogadható, amennyiben hasznos.”
(Részlet Lendvai L. Ferenc új könyvéből)

„Megbombáztuk Kaposvárt”

Koltai Tamás


„Knopp András nemcsak megértette az interpretációt, de föl is jelentette a kaposváriakat. Az ügy a PB elé került. Köpeczi Béla miniszter bekérte a Marat/Sade szövegkönyvét.” (Részlet Eörsi László könyvéből)

Háztűznéző


„Hőseink, akik teli vannak illúziókkal, azt tapasztalják, hogy egzisztenciájuk veszélybe kerül, a politika betör az életükbe, s a házban, ahol élnek, a lakóközösséget ellenséges táborokra osztó konfliktus zajlik.”
(Nyerges András új könyvéről)

A történelem gépangyala


„Sokáig az volt a kérdés, lehet-e nem felismerni a Történelem Angyalát annak, akinek maradt szeme a látásra. Az én kérdésem: szabad-e kibúvót találni az Angelus Mechanikus, a Történelem gépangyalának tekintetével való szembenézés elől?”
(Részlet Sándor Iván könyvéből)

Ki szól a nép nevében?

Kálmán C. György Ernesto Laclau A populista ész című könyve elé


„A populizmus egész egyszerűen a politika konstruálásának egyik módja.”
(Részlet Ernesto Laclau könyvéből)

A konszolidációról

B. Molnár Béla a Kalligram kiadó könyvéről


„A demagógia ugyanis ott tud megteremni, ahol a többségnek korlátlan hatalma van megváltoztatni a jogszabályokat.”
(Részlet A konszolidációról című könyvből, Nova Eszter tanulmányából)


A betyárok dicsérete

Kálmán C. György McKenzie Wark könyve elé


„Az oktatás gúzsba köti és az osztályhatalom erőforrásává teszi az elmét. A leigázás természete visszatükrözi az oktatási rendszeren belül a tudásért folytatott osztályharc aktuális állapotát.”
(Részlet McKenzie Wark Hackerkiáltvány című könyvéből)

Legendák súlya

Demény Péter Kántor Lajos könyve elé


„Igaz, a hatalmi megkísértések módozatait sokuknak volt alkalma megismerni.”
(Részlet Kántor Lajos Konglomerát című könyvéből)

Putyin Oroszországa – Kézikönyv Orbánnak

Dalos György Nemes Gábor könyve elé


„…az összes többi nyilvános szereplő feje felett éteri magasságokban lebegő elnök nem állhat le senkivel egyenrangúként vitázni.”
(Részlet Nemes Gábor könyvéből)