rss      tw      fb
Keres

 

Hazai és magyar vonatkozású idei hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

OGY - Krónika 10. rész (honvédség, bírósági végrehajtás)

A képviselők folytatták és lezárták a honvédek jogállásáról szóló törvény módosításáról rendezett vitát kedden este a parlamentben, majd rátértek a bírósági végrehajtásról szóló törvény módosításának általános vitájára.

Nyugdíjasokat keresnek alkalmi juhásznak Bakonykútra

Segítőkész nyugdíjasokat toboroz karitatív munkára alkalmi juhásznak az Összefogás az Egyenlő Esélyekért Nonprofit Közhasznú Kft. őszre, a társaság bakonykúti telepének legelőjére.

MNB: utólagosan nem vizsgálható felül a fogyasztói hitel felhasználása

A jegybank egyértelmű álláspontja az, hogy ha valaki fogyasztói hitelt vett fel, akkor a törvény alapján vonatkozik rá az elszámolás, a pénzügyi intézmény utólagosan nem vizsgálhatja felül azt, hogy milyen célra használta fel az adott fogyasztó a hitelt - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden az MTI érdeklődésére. Hozzáteszik, hogy a jegybank már jelezte ezzel kapcsolatos elvárásait a Lombard Pénzügyi és Lízing Zrt. felé.

Autóba tuszkoltak egy nőt a fővárosban

A rendőrség elfogta azt a férfit, aki kedden a főváros XV. kerületében egy fiatal nőt tuszkolt egy furgonba - olvasható a police.hu-ra feltett közleményben.

Egyszeri tételek növelték az MKB Bank tavalyi veszteségét

Egyszeri tételek növelték meg az MKB Bank veszteségét tavaly. A pénzintézet gazdálkodása azonban stabil és szerkezetének átalakításával, portfóliójának megtisztításával az idén fordulópontra hozza mérlegét, jövőre pedig már nyereséget tervez elérni - tájékoztatta kedden közleményben az MKB Bank az MTI-t.

Felépült az Ős-Dráva Látogatóközpont

Felépült az Ős-Dráva Látogatóközpont a baranyai Szaporcán: az Ormánság természeti, kultúrtörténeti értékeit, a helyi gazdálkodási hagyományokat bemutató létesítmény szerdától fogad látogatókat.

Több megyében és a fővárosban már másodfokú a riasztás a viharos szél miatt

Több megye számos járására és a fővárosra már narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki a viharos szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd este. Az érintett területeken már a következő órákban készülni kell arra, hogy a legerősebb széllökések az óránkénti 90 kilométeres erősséget is meghaladhatják.

Használt lakás vásárlásához és a meglévő bővítéséhez is jár júliustól a szocpol

A legfeljebb 350 ezer forintos négyzetméterárú, legalább komfortos használt lakás vásárlásához, továbbá a meglévő használt lakás bővítéséhez is jár július 1-jétől a családok otthonteremtési kedvezménye (korábbi nevén szocpol támogatás) - az erről szóló kormányrendelet a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.

Átadták a 2015-ös Derkovits- és Kállai-ösztöndíjakat

Nagy és komoly lehetőségnek nevezte a Derkovits Gyula képzőművészeti, valamint a Kállai Ernő művészettörténészi-műkritikusi ösztöndíjakat Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára, aki kedd este a Műcsarnokban adta át a 2015. évi ösztöndíjakkal járó okleveleket.

Biohulladék feldolgozását kezdik meg Bátonyterenyén

Közel kétmilliárd forintos beruházásban készült el a TRP-Terenye Kft. biohulladék feldolgozó üzemcsarnoka Bátonyterenyén; az üzem év közepén kezdi meg működését, és 25 embernek ad majd munkát a Nógrád megyei városban - közölte a cég az MTI-vel kedden.

Átadták az Év Terméke Díjakat

Átadták az Év Terméke elismeréseket kedden, a magyar fogyasztók 13 kategóriában értékelték a termékeket - közölte a versenyt szervező Product of the Year Kft. az MTI-vel.

Több mint négyezer közfoglalkoztatott dolgozik Tolnában

Több mint négyezer ember közfoglalkoztatására van lehetőség Tolna megyében a márciusban indult start munkaprogramok, az országos és a települési közfoglalkoztatás keretein belül - közölte a Tolna Megyei Kormányhivatal kedden az MTI-vel.

OGY - Krónika 9. rész (honvédség)

A honvédek jogállásáról szóló törvény módosításának vitájával folytatta ülését a parlament kedd délután.

Igazságügyi államtitkár: nemzetközi kitekintés kell a jog oktatásához és alkalmazásához

Nemzetközi kitekintéssel és a külföldi jogot is elemezve végezhető a leghasznosabban és legeredményesebben a jogi oktatás, a jogtudomány és a jogalkalmazás - hangsúlyozta az Igazságügyi Minisztérium európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkára egy keddi budapesti felsőoktatási rendezvényen.

Fejlesztenék a dombóvári Szigeterdőt

Nagyszabású tervet készítenek Dombóváron a Szigeterdő fejlesztésére, amelynek során áthelyeznék Horvay János Kossuth-szoborcsoportjának egyes tagjait és a védett terület növényzetét is megújítanák.

A főváros is csatlakozott a BÖSZ-höz

A fővárosi önkormányzat is csatlakozott a Budapesti Önkormányzatok Szövetségéhez (BÖSZ) - tájékoztatta a szervezet kedden az MTI-t.