rss      tw      fb
Keres

Békemenet - Több ezren várják a demonstrálók megérkezését a Kossuth téren

MTI 2012. január 21., szombat 17:09

Több ezer ember várja a Parlament előtti Kossuth téren a Hősök teréről elindult több tízezres tömeg megérkezését - jelentette az MTI tudósítója szombat délután a helyszínről.

A kormánypárti demonstrációs menet a Himnusz eléneklése után indult el a fővárosi Hősök teréről a Parlamenthez. A több tízezres tömeg teljesen megtöltötte az Andrássy utat a Hősök tere és az Operaház közötti szakaszon, de sok százan várakoznak a Bajcsy Zsilinszky úton és az Andrássy úton is, hogy csatlakozzanak a menethez. A magasba tartott helységnévtáblák tanúsága szerint az ország különböző részei mellett érkeztek résztvevők Erdélyből és a Felvidékről is.

Az MTI tudósítójának beszámolója szerint a Parlament főbejárata előtti téren több ezer, főként idősebb ember várja, hogy megérkezzen a még az Andrássy úton haladó menet a Kossuth térre. Többségük nemzeti színű zászlókat tart a magasba, és narancssárga színű sálat visel.

A mások mellett Bayer Zsolt közíró, Bencsik András főszerkesztő, Bencsik Gábor történész és Széles Gábor nagyvállalkozó által szervezett tüntetés a Kossuth Lajos téren ér véget, a tervek szerint beszédet senki nem mond majd.

A Parlament közelében lévő Vértanúk terén szintén kormánypárti demonstrációt tartanak, amelyen mintegy százan vesznek részt. A megmozdulást szervező Magyarok Szövetsége (MSZ) korábban petíciót adott át a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) munkatársának a Sándor-palotában, amelyben arra kérik az államfőt, tegye világossá a külföld előtt a magyar nép nehéz helyzetét és azt, hogy Magyarország a "monetáris diktatúra, a bankárkaszt" ellen üzent hadat.