rss      tw      fb
Keres

Egy felvételen sértetlennek tűnik az a floridai férfi, aki agyonlőtt egy fegyvertelen fekete fiút

MTI 2012. március 29., csütörtök 18:22

Sértetlennek tűnik az arca és a koponyája annak a floridai önkéntes rendésznek, aki azt állítja, hogy önvédelemből lőtt agyon egy fegyvertelen fiút, mert az rátámadt és többször megütötte.

A rendőrségi videót az ABC News hírműsor tette közzé csütörtökön. A halálos lövést leadó George Zimmerman arcán és fején nem látszanak sérülések, noha az ügyvédje hétfőn azt mondta, hogy az ügyfelének "eltört az orrcsontja és a tarkóján is sérülést szenvedett", amikor a 17 éves, fekete Trayvon Martin megtámadta.

A felvétel nem sokkal az eset után készült, amikor Zimmermant rövid időre őrizetbe vették. Azóta sem tartóztatták le, mert azt állította, hogy jogos önvédelemből cselekedett. Holléte ismeretlen.

Az áldozat családjának ügyvédje szerint Zimmerman a felvételen "bizonyosan nem látszik olyan embernek, akiről a rendőrség azt mondta, hogy eltört az orra, és a fejét többször is a járdába verték. George Zimmermanon nem láthatóak sérülések ezen a videón, amely drámaian ellentmond a beszámolójának a február 26-án történtekről".

A halálos incidens felkavarta a kedélyeket az Egyesült Államokban, mert sokak szerint faji indíttatású bűncselekmény történt, illetve ilyesmit igyekeznek elleplezni.