rss      tw      fb
Keres

Irán: újabb újságírókat vettek őrizetbe

MTI 2010. február 8., hétfő 13:18

Újabb kilenc (más forrás szerint tíz) újságírót vettek őrizetbe az utóbbi két nap folyamán Iránban - jelentette hétfőn az Etemad című ellenzéki napilap és több ellenzéki honlap. A Kaleme című honlap szerint így már 55 újságírót tartanak őrizetben az országban.

Az Etemad szerint őrizetbe vették a Mehdi Karubi ellenzéki vezetőhöz közel álló, Irán Doht című hetilap politikai rovatának vezetőjét, az Irán című kormányzati napilap iszfaháni szerkesztőségének egyik munkatársát és a Mehr hírügynökség egyik tudósítóját. A Raheszabz című ellenzéki honlap úgy értesült, hogy őrizetbe vették a mérsékelt Farhihtegan napilap egyik munkatársát, valamint az Isna hírügynökség egyik tudósítóját is.

Mirhoszein Muszavi ellenzéki vezető honlapja, a Kaleme azt közölte, hogy őrizetbe vették az iráni idegenforgalmi szervezet információs hivatalának egyik munkatárást, a Farhang Asti című napilap egyik fotóriporterét, valamint két további újságírót, akiről nem tudta meg a lap, mely médiumhoz tartozik.

Nem tudni, hogy ezeket az újságírókat miért vették őrizetbe, de néhány nap múlva, február 11-én lesz az iszlám forradalom 31. évfordulója - emlékeztet a Raheszabz. Több ellenzéki vezető azzal a felhívással fordult híveihez, hogy rendezzenek tüntetést ebből az alkalomból.