rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. június 10.

Bolgár György kérdései a 2010. június 10-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy vajon inkább megszorításokból vagy könnyítésekből áll Orbán Viktor 29 pontos programja. Két nap elteltével mennyire látnak tisztán?

Másik témánk, hogy félmilliárd forintos kártérítést kapnak a 2006-os tragikus tűzijáték áldozatainak hozzátartozói, valamint sérültjei, illetve a 2006-os őszi zavargások rendőri jogsértéseinek károsultjai a parlament határozata alapján. Mivel ezekben az ügyekben bírósági eljárások is voltak és vannak, helyesnek tartják-e ezt a fajta állami felelősségvállalást?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy civil szervezetek tiltakoznak az Alkotmánybíróság tagjainak tervezett jelölési rendszere és az alkotmány megváltoztatásának módja miatt. A Fidesz javaslata ugyanis lehetővé teszi, hogy a kormánytöbbség egyedül döntsön az alkotmánybírákról. De kivenné az alkotmányból azt a szabályt is, amely négyötödös parlamenti többséghez kötné az alkotmány megváltoztatásának előkészítését. Statáriális törvénykezés?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a Fidesz-KNDP kivette a holokauszttagadás büntethetőségét az erről szóló törvényből. És a nemzeti szocialista vagy kommunista rendszerek által elkövetett népirtással helyettesítette. Jól tették?

És végül beszéljük meg, hogy Kövér László a Károlyi-szobor eltávolítását ígérte. A Fidesz választmányi elnöke szerint Károlyi szobra négy év múlva már nem lesz a parlament mellett. Turul marad, Károlyi röpül?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!