rss      tw      fb
Keres

Miről szólnak a háttérképek?Lehet, hogy rosszul láttam. De én ezzel a két szememmel azt láttam, hogy az M1 fél nyolcas híradójának a közepe táján, miközben hibátlan píszí szöveget olvasnak be a gyermekbántalmazás rémségeiről és az ellene való küzdelem fontosságáról, a kísérő háttérképek mind roma környezetet és roma figurákat mutatnak. Ebből a házból (vagy tán úgy mondta: Egy ilyen házból) mentettek ki egy családjában súlyosan bántalmazott gyereket, és a kép egy roskadozó cigánykunyhót mutat. Vagy ha nem cigány, akkor is a leglerobbantabb, nyomorult szegény. Vagy iskolaudvart látunk, szünetben, gyerekek kavarognak, a fejüket nem látjuk, csak a testüket, meg azt, hogy nyilvánvalóan cigányok. És így tovább, közeli és távoli képekben, meglehet, hogy rosszul láttam és volt ott másfajta sugallatú kép is, de ha igen, hát nagyon eldugva. Vagy én vagyok már erősen kiélezve a témára, észreveszem, mert észrevéteti magát, hogy milyen sunyi módon terjesztik a világnézetüket. Vajon tudják, hogy mit cselekszenek? Szerintem nem. Nem mondják azt magukban vagy egymásnak, hogy gyerünk, nyomjuk képben is, hogy milyen aljanép a cigányság; illetve ha ezt tudatosan akarják, akkor teljesen jobbikos és nyilas kézben van a magyar közszolgálati híradó. Ha meg öntudatlanul csak ilyen képeket jut eszükbe a háttérben futtatni, az sem kisebb baj, mert akkor már rég mélyen megfertőződtek, virtigli rasszisták, csak még nem tudják magukról.

Ma este falun vagyok, itt egyedül a magyar királyi tévét lehet fogni, meg a másik két földi csatornát. Elvágva éreztem magam a világtól, a macska a laptopomon aludt, és nem volt szívem fölébreszteni, ezért internet híján a tévére fanyalodtam. Elvégre ismerni kell, mi zajlik abban a másik világban, amit el akarnak hitetni velünk és amit sokan el is hisznek. Hogy milyenek ott, abban a másik világban, és mit képzelnek egyáltalán?

Ezt láttam, hogy ilyenek. És vigyázat, nagy hatalom van a kezükben. Utána következett egy teljesen korrekt riport a Várkert kioszk ügyéről, de ettől még nem bocsátottam meg nekik. Azután pedig Orbán személyesen szólított föl, hogy sportoljak, erre elzártam, lezavartam a cicát a gépemről, és most itt írom ezt a keserűt. Nem fedeztem föl semmi újat, így megy minden szinten a kór alattomos terjesztése.

(Lángh Júlia)Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!