rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. október 3.



Bolgár György kérdései 2012. október 3-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy senki nem érti, miért tiltották be egyetlen nap leforgása alatt a pénznyerő szerencsejáték gépeket. De a közélet annyira zsibbadt a sok elképesztő fejleménytől, hogy mintha fel sem ébredt volna. Talán csak a hvg.hu publicistája, Seres László meg persze a galamusos Mihancsik Zsófia kérdezi döbbentem, hol van ilyenkor a fogyasztóvédelem, a Versenyhivatal a TASZ. Hogy csak a közvetlenül érintetteket említsük. Mi az, hogy betiltják bárminek az árusítását. Ilyet még a diktatúrában sem csináltak. Most akkor hogyan és miért történhetett mindez?

Másik témánk, hogy tovább nehezíti a választási regisztrációt a Fidesz, egy módosító javaslattal ugyanis lehetetlenné tennék, hogy a határon belüli állampolgárok levélben kérjék feliratkozásukat. Csak kilóg az a szép nagy lóláb?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy Budapesten tovább hömpölyög az utcanévváltoztatási hullám. Ma a közgyűlés eltüntettette Tersánszky Józsi Jenőt és Gelléri Andor Endrét. Jöttek ismeretlen papok és ismert jobboldali politikusok, mint Tisza István és Teleki Pál. Kultúrharcot a magyarnak?

Hogy mennyire igen, arra friss példa, hogy új helyén Siófokon is leöntötték Károlyi Mihály szobrát. A köztársaság első vezetője ne nyugodjék békében?

Mi a véleményük aztán arról, hogy százkötetes könyvsorozatot ad ki a kormány. Jól hallották. A dicső magyar múlt bemutatására. Az első darabokat Kerényi Imre mutatta be, például Tormay Cécile egyik művét. A nemzeti könyvtár darabjait ingyen fogják osztogatni az iskolákban. Ezek szerint kormányzati agymosás közpénzből?

És végül beszéljük meg, hogy közben a Coca-Colát is támogatja anyagilag a multiellenes Orbán-kormány. Mert van, aki megérdemli?



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!