rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. január 30.



Bolgár György kérdései 2013. január 30-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Fekete György a mostani kultúrpolitika egyik vezéregyénisége lenyomta az eltávolítására irányuló kísérletet a Magyar Művészeti Akadémián és nem mond le. Az erő vele van? Hogy hívják ezt az erőt?

Másik témánk, hogy a Brüsszelben tárgyaló miniszterelnök szerint az IMF nemet mondott arra a hitelfajtára, amit a magyar kormány kért. Mi pedig nemet mondtunk a szigorúbb feltételekre. Vajon bejön Orbán gazdasági hazárdjátéka?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy az Európai Emberi Jogi Bíróság elutasította a magánnyugdíjpénztárak ügyében tett magyar egyéni panaszt. A strasbourgi testület szerint nem sértette a magántulajdont a nyugdíjállamosítás. Ez is bejött Orbánéknak?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium becslései szerint valóban félmillió magyar dolgozik nyugaton. Többségük, mintegy háromszázezer Nagy-Britanniában. Most panaszkodnak vagy dicsekednek?

Beszéljük meg aztán, hogy a Fidesz szerint lezárult a médiatörvény vitája, mert az Európa Tanács elfogadta a magyar kormány által ígért változtatásokat. Pofa be?

És végül mit gondolnak arról, hogy Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár szerint eddig hájas és lúdtalpas gyerekek kerültek ki az iskolákból, de most, hogy bevezették a mindennapos testnevelést, ez is másképp lesz. A föld fog sarkából kidőlni?



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!