rss      tw      fb
Keres

A francia szélsőjobboldali párt támogatja Orbán alkotmánymódosítását




A francia szélsőjobboldali Nemzeti Frontot vezető Marine Le Pen (Jean-Marie Le Pen – aki korábban Csurka István nagygyűlésén is fellépett Budapesten – lánya, aki 2011-ben vette át az apjától a Front National pártelnökségét) Európa-ügyi tanácsadójának szerdai közleménye a magyar alkotmánymódosításról:

„Az Európai Unió fenyegetései és az Egyesült Államok bírálatai ellenére Magyarország, kétharmados többséggel, Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével, elfogadta Alkotmányának módosítását.

Az alkotmánymódosítással nem történt más, mint hogy beleillesztették az alkotmányba a magyar állampolgárok többsége által óhajtott elemeket. Ez a többség – emlékeztetnénk rá – igen nagy arányban szavazott a „Fidesz–Magyar Polgári Szövetségre” (Orbán Viktor miniszterelnök pártja) 2010-ben. Ha tetszik ez az Európai Parlament és az Európai Bizottság elnökének, ha nem – akik számára a demokrácia tisztelete relatív –, semmiféle nemzetek fölött álló, senki által meg nem választott, gyűlölködő és diktatórikus rendszernek, semmiféle hanyatló külföldi birodalomnak nem dolga, hogy elítélje egy olyan kormány és parlament cselekedetét, amelyet Magyarország szuverén népe demokratikusan választott meg.

Sokkal fontosabb ennél ez az alkotmánymódosítás, amely a magyar nemzeti jog primátusának elvét erősíti meg az Európai Unió foga felett. És valójában éppen ez az, ami megrémíti az Európa-pártiakat, és ami bizonyos értelemben igazi függetlenségi győzelmet jelent a magyaroknak. A népeknek és nemzeteknek ez az alapvető joga része annak a négy újratárgyalási javaslatnak, amelyeket Franciaországban Marine Le Pen követel a köztársasági elnöktől, amikor 2014 januárjára népszavazást szervez.

Ludovic de Danne”

(m.zs.)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!