rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. március 26.



Bolgár György kérdései 2013. március 26
-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy több költségtérítést vettek fel a képviselők már az eddigi parlamenti ciklusban, mint a megelőző négy évben összesen. Az élen a fideszes Hörcsik Richárd áll, aki 2010 májusa óta 26,8 millió forintnyi költségtérítést kapott. Van az a pénz?

Aztán beszéljük meg, hogy a Jobbikhoz is közelálló jogászt választotta a fideszes parlamenti többség alkotmánybírónak, így az Alkotmánybíróságban többségbe kerültek a kizárólag fideszes jelöltek. Vége az alkotmánybírósági dalnak?

Következő témánk, hogy egy nap alatt elfogadta az országgyűlés azt a törvényjavaslatot, amely szerint a lakásokban is lehet gyűjteni aláírásokat a népszavazásokhoz vagy különböző népi kezdeményezésekhez. Ezt korábban a törvények kifejezetten tiltották és a napokban még az adatvédelmi hatóság is helytelenítette. Na és?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a bajba került devizaadósok számára épített ócsai lakópark háromnegyedét nem tudták kiadni. Mert kevesen jelentkeztek és akik igen, azok nem feleltek meg a megszabott feltételeknek. Teljes csőd a csődre adott válasz?

Mi a véleményük aztán arról, hogy a Magyar Nemzeti Bank történelmi mélypontra vitte le a kamatlábat, viszont a jegybankelnök Matolcsy György nem hajlandó megindokolni a döntést a nyilvánosság előtt. Titkos jegybanki politika?

És végül beszéljük meg, hogy négy irodalmi szervezet tiltakozott az emberi erőforrások miniszterénél, Balog Zoltánnál a művészeti díjak odaítélésébe történt ismételt politikai beavatkozás és a szélsőséges nézetek állami elismerése miatt. Az írók szerint a minisztérium semmibe vette a szakmai kuratórium javaslatait.


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!