rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. augusztus 2.

Bolgár György kérdései a 2010. augusztus 2-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy népszavazást rendezhetnek a korai nyugdíjba vonulásról. Legalábbis ha az Alkotmánybíróság is jóváhagyja az erről szóló Országos Választási Bizottsági döntést. E szerint törvényesen kezdeményezhető népszavazás arról, hogy negyven évi munkaviszony után igénybe vehető legyen az öregségi nyugdíj, mégpedig annak csökkentése nélkül. A Fidesz ezt a lehetőséget a nők számára megígérte. De mi lesz, ha a férfiak is megkapnák akár ötvennégy évesen is? Vajon ezúttal hogy dönt majd az Alkotmánybíróság? Érinti-e a nyugdíj a költségvetést, mint ahogy a vizitdíj annak idején nem érintette?

Másik témánk, hogy az LMP frakcióvezetője az Alkotmánybírósághoz fordult mert szerinte alkotmányellenes hogy a kormányülésekről csak különleges esetben, a miniszterelnök engedélyével készülhet hangfelvétel. Ott tartunk ahol az első Orbán kormány idején?

Mi a véleményük továbbá arról hogy nem kapott használatbavételi engedélyt az új francia metrószerelvény. Lehet, hogy ami Barcelonában jó, nálunk nem az?

És végül mit szólnak ahhoz, hogy a mai Magyar Hírlap bérférgeknek nevezi az Index című internetes hírportál munkatársait, amiért arról írtak, hogy Széles Gábor állítólag vevőket keres médiabirodalmára. Ez a polgári jobboldal hangja? Valahol a közép és a szélsőjobb között? Ahogy Széles elhelyezte? Milyen lehet a széleken?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!