rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. december 1.


Bolgár György kérdései a 2010. december elsejei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a legjobb esetben is csak felemásra, részlegesre sikeredik a demokratikus sajtó tiltakozása a súlyos korlátozásokat lehetővé tevő médiatörvény ellen. A Magyar Narancs és az Élet és Irodalom ugyan üres címlappal jelenik meg a héten, és a Népszava is valamilyen módon hangot vagy formát ad tiltakozásának, de a Népszabadság vagy a HVG úgy látszik nem csatlakozik. Még ebben sincs közös nevező?

Másik témánk, hogy bűncselekmény elkövetésére célozgatott Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi megbízott a magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatban, azt állítva, hogy több száz milliárd forintot elveszítettek. Az Index rövid kis helyzetelemzése nyomán ennek nem sok alapja van. A hivatkozott tanulmányok lényegében ezt nem tudják bizonyítani, egészen más feltételezésekre épültek. Selmeczi és Szijjártó Péter miniszterelnök szóvivő egyébként egymás után közölte, hogy a szocialisták azért vonultak ki a magánnyugdíjpénztári törvény parlamenti vitájáról, mert a Barcelona–Real Madrid mérkőzést akarták megnézni. Az államosítási tortán ez már csak könnyű kis hab?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy miközben a Jobbik Alföldi Róbert fejét követeli, a Fidesz-kormány pedig már jelezte, hogy készíti is a tálcát, az Index kiderítette, hogy Szőcs Géza jelenlegi kulturális államtitkár is szónokolt már a december elsejei román nemzeti ünnepen. Méghozzá Gyulafehérváron. Igaz még RMDSZ-főtitkár korában. Tavaly viszont a Fidesz-szövetséges Szász Jenő, a Magyar Polgári Párt elnöke ünnepelt együtt Basescu elnökkel Bukarestben. Amit szabad Jupiternek, azt nem szabad Alföldinek?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a volt egészségügyi minisztert, Mikola Istvánt állítólag OECD -nagykövetnek nevezik ki Párizsba. Ez a hála?

És végül már nem tíz, hanem tizenkét és fél milliárd forintot irányoz elő a kormány a debreceni stadion építésére. Néhány hét alatt így mennek fel az árak?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!