rss      tw      fb
Keres

MSZP: csökkenőben a kormánnyal szembeni befektetői bizalom

MTI 2011. január 4., kedd 15:28

Az MSZP szerint az Orbán-kormány a bank- és a válságadó miatt egyre nagyobb pénzpiaci és hitelezői ellenállásba ütközik, ráadásul ezek a "diszkriminatív különadók" a magyar munkahelyeket is veszélyeztetik.

Szanyi Tibor szocialista országgyűlési képviselő az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében "Fidesz-KDNP bűnszövetségnek" nevezi a kabinetet, amellyel szemben egyre fogy a türelem és a bizalom a gazdasági szférában.

Az ellenzéki politikus szerint ezt mutatja a tizenhárom magyarországi befektető és kiemelt munkáltató Európai Bizottságnak (EB) benyújtott panasza, amely alapján a brüsszeli testület már megkezdte egy esetleges vizsgálat megindításának elemzését. Szanyi Tibor úgy látja, mindezt a német és osztrák gazdasági miniszterek válságadókkal szembeni "kemény hangú kirohanása" is tetézte.

Kiemeli: az Orbán-kabinet "röpke fél év alatt" tönkretette a korábbi kormány munkájának gyümölcsét, a magyar hitelkeresőknek az olcsó hitelhez jutás szűkülő lehetőségeivel kell szembenézniük. "Márpedig olcsó és jó hitelek nélkül nem létezik stabil gazdaság" - fűzte hozzá Szanyi Tibor.

A szocialista politikus szerint az ilyen hitelek elengedhetetlenül szükségesek a gazdasági növekedéshez, hiányuk pedig vállalkozások tönkremenetelével és munkahelyek megszűnésével járhat.