rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. március 29.



Bolgár György kérdései a 2010. március 29-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy nemcsak a médiatörvényt, hanem az új alkotmány tervezetét is rossz és nyilvánvalóan szándékosan félrefordított angol formában küldte Brüsszelbe a kormány a mai közmeghallgatásra. Kihagyták például az egész nemzeti hitvallást, azt, hogy nem tartják legitimnek és jogfolytonosnak a még érvényben lévő alkotmányt. Nincs benne, hogy lehetne tényleges életfogytiglan, ami az Európa Tanács szerint embertelen bánásmódnak minősül. Ugyanakkor az angol verzió szerint csakis a magyarországi lakhellyel rendelkező határon túli állampolgárok kapnának választójogot, ami tételesen nem igaz. Valamint, hogy bírói indítványra teljes jogkörrel vizsgálódhatna az Alkotmánybíróság, ami szintén félrevezetés. De hogy merik ezt megtenni?

Ezzel kapcsolatban mit gondolnak arról, hogy Orbán Viktor tegnap a parlamentben arról beszélt, tavaly a két választási forduló között nyíltan megmondták, alkotmányozni fognak. A Hírszerző nevű internetes portál szerint egyetlen szóval sem mondták meg sehol.

Még mindig alkotmányozás, Orbán Viktor egy televíziós nyilatkozatában azt mondta, harcolni akar a következő években a plusz családi szavazatért. Vajon győzni fog?

És ugyancsak alkotmányozással kapcsolatos téma, hogy több jogász szerint mégiscsak az abortusz megszigorításához vagy egyenesen megtiltásához vezetne, ha az alkotmány kimondja majd a magzati élet védelmét is. Nincsenek alkotmányos véletlenek?

Aztán, mi a véleményük arról, hogy Gyurcsány Ferenc minden eddiginél hangsúlyozottabban tagadta, hogy ő szivárogtatta volna ki az őszödi beszédet. Az Inforádió Aréna című műsorában azt mondta, a kiszivárogtatónak tudnia kellett, hogy a beszéd a politikai ellenfelek kezében gyilkos fegyver. Ahhoz, hogy ő adja ki a felvételt, vaknak, süketnek de hülyének is kellett volna lennie. Mondta. De ki lehetett, aki mégis megtette, és miért?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a fideszes Deutsch Tamás a legocsmányabb nyelvezettel küldte a búsba Gyurcsányt a nyilvánosságnak szánt rövid úgynevezett twitteres bejegyzésében. Mindent szabad?

És végül beszéljük meg, hogy tovább nőtt a munkanélküliség Magyarországon az elmúlt három hónapban, legalábbis délutánig, amikor a Központi Statisztikai Hivatal visszavonta a reggel kiadott adatokat.


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!