rss      tw      fb
Keres

Választás rendje elleni bűncselekmény miatt nyomoz a rendőrség Kiskunhalason

MTI 2010. április 21., szerda 20:26

A választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt rendelt el nyomozást a rendőrség, mert Bács-Kiskun megye 8-as választókerületében olyan szórólapok kerültek a postaládákba, amelyek a részvételi szándékot befolyásolhatják - közölte a rendőrség szerdán az MTI-vel.

A szórólap készítője azt állítja, hogy a nevesített jelölt már országgyűlési képviselőnek tekinthető, ezért ne szavazzon rá senki - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Nyíkos Tamás főhadnagy közlése szerint, a Fidesz képviselőjének feljelentése alapján, az eljáró hatóság nyomozást rendelt el választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, és jelenleg is a körülményeket feltáró, adatgyűjtő nyomozati cselekményeket foganatosít.

Az MTI kérdésére Lukács László, Bács-Kiskun megye 8-as választókerületének Fidesz-KDNP által támogatott képviselőjelöltje elmondta, hogy az MSZP logójával és Szabó Károly szocialista képviselőjelölt aláírásával ellátott szórólapokat dobtak be a választókerület postaládáiba.

Az MTI megkereste Szabó Károlyt, az MSZP képviselőjelöltjét, aki elismerte, hogy ők készítették és juttatták el a postaládákba a szórólapokat, de azon a valóságot állították, mert a Fidesz-KDNP jelöltje a megyei listán már mandátumot szerzett.

Bács-Kiskun megye 8. Kiskunhalas központú választókerületében az országgyűlési választások első fordulójában a szavazatok 49,04 százalékát kapta meg Lukács László, a város alpolgármestere, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje. Második helyen a Jobbik jelöltje, Vizi István végzett a szavazatok 20,44 százalékával, míg a harmadik Szabó Károly, az MSZP képviselőjelöltje lett a szavazatok 17,5 százalékával. Bács-Kiskun megye tíz választókerületéből csak itt lesz második forduló.