rss      tw      fb
Keres

Folytatódik a vita a módosított Stasi-törvényről Németországban

Németországban tovább folyik a vita az egykori keletnémet állambiztonsági szolgálat (Stasi) iratállományáról és a szolgálattal fenntartott kapcsolat átvilágításával foglalkozó törvényről, amelynek első változata pontosan húsz éve lépett életbe, módosítása pedig újévkor lép hatályba, de az ellenzéki szociáldemokraták szerint egy paragrafus miatt megbukhat az alkotmánybíróságon.

A spanyol kormány 4 milliárd eurós első megszorítást tervez

A spanyol kormány első megszorító csomagjának részeként 4 milliárd eurós kiigazítást tervez - mondta Luis de Guindos, Spanyolország gazdasági minisztere kedden egy parlamenti bizottsági ülést követően újságíróknak.

Szíria - Több tízezren tüntettek Homszban, könnygázt vetettek be ellenük

Több tízezren tüntettek kedden a Szíria középső részén lévő Homszban, a Bassár el-Aszad elnökkel szembeni ellenállás egyik tűzfészkében, s a rendfenntartó erők könnygázzal igyekeztek szétoszlatni a városközpont felé tartó tömeget.

Az ENSZ rendőri túlkapásokat bírál Haitin

Az ENSZ emberi jogi főbiztossága felszólította kedden Haitit, hogy "alaposan vizsgálja ki" letartóztatottak rendőri megkínzásának eseteit, amelyek akár kilenc ember halálát is okozhatták pár hónap alatt.

A BBC már Blairt "gyászolja"

A BBC már hozzálátott a Tony Blair emléke előtt tisztelgő műsor forgatásához - jóllehet az 58 esztendős egykori brit miniszterelnök még él, és nem is rosszul.

2011 - Szerbia - Remények és csalódások éve

A 2011-es esztendő történéseit Szerbiában az év eleje óta egy markáns politikai szándék motiválta: minél gyorsabban felkészülni és megfelelni az Európai Unió (EU) által támasztott elvárásoknak azért, hogy Belgrád december 9-én elnyerje a tagjelölti státust.

Gyenge tőzsdenyitás New Yorkban

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés kedden az amerikai értékpapírpiacokon.

Újabb tejbotrány Kínában

Nagy mennyiségű gombamérget találtak az ország egyik legnagyobb tejipari cégének termékében egy szúrópróbaszerű ellenőrzés során. A vállalatnak nem ez az első botránya.

Irakkal szövetkezne az elszigetelt Irán

Irán kész erősíteni katonai és biztonságpolitikai kapcsolatait a szomszédos Irakkal - idézte egy magas rangú iráni katonatiszt nyilatkozatát internetes oldalán kedden a CNN amerikai hírcsatorna.

Áram nélkül maradt a Diósgyőri Ipari Park

Áram nélkül maradtak a Diósgyőri Ipari Parkban (DIP) működő vállalkozások, az Észak-magyarországi Áramszolgáltató (Émász) Nyrt. keddtől, jelentős fizetési hátralék miatt, szünetelteti a szolgáltatást a valamikori Diósgyőri Gépgyár (Digép) területén lévő ipari parkban - értesült az MTI.

Németország gazdaságösztönző céllal enyhíti vízumpolitikáját

Németország jövőre enyhíti a vízumkiadási szabályokat, hogy ezáltal is az orosz és kínai üzleti vállalkozások legnagyobb európai nemzetgazdaság felé vezető útját egyengesse - közölte kedden a német külügyminiszter.

Újévkor érkeznek a GRAIL-űrszondák a Holdhoz

Újévkor érkezik a NASA két űrszondája, a GRAIL-ikrek (Gravity Recovery and Interior Laboratory) a Holdhoz, hogy égi kísérőnk gravitációs terét és belső szerkezetét kutassák.

Találkozott az északi vezetőkkel a dél-koreai küldöttség

Kim Dzsong Unnal, Észak-Korea új vezetőjével és a phenjani parlament elnökével is találkozott az Észak-Koreában járt dél-koreai delegáció - mondták el a küldöttség tagjai hazaérkezésük után, egy keddi sajtótájékoztatón.

Hazatért a kórházból a brit uralkodó férje

Hazatérhetett kedden a kórházból a brit uralkodó 90 esztendős férje, akin karácsony előestéjén sürgősségi kardiológiai beavatkozást kellett végrehajtani szívkoszorúér-elzáródás miatt.

Kínában szaporodni fognak a Vukan falubelihez hasonló lázadások

A Vukan (Wukan) faluban a kisajátítások kiváltotta tüntetések leállításában közreműködő egyik magas rangú kínai vezető szerint Kínában fel kell készülni a hasonló tiltakozásokra, az állampolgárok ugyanis a jogaikat követelik.

Görögországban 30 százalékkal estek a karácsonyi eladások

Az adósságválsággal sújtott Görögország kiskereskedelmi forgalma tavalyhoz képest 30 százalékkal esett az idei karácsonyi időszakban - közölte előzetes számításait kedden a görög kereskedelmi kamara.

Homszba érkeztek az Arab Liga megfigyelői, ülősztrájk kezdődött

Homszba, a Bassár el-Aszad szíriai elnök rendszere elleni megmozdulások egyik tűzfészkébe érkeztek kedden az Arab Liga megfigyelői, akik azt ellenőrzik, hogy a kormány betartja-e a felkelők ellen bevetett erői visszavonására tett ígéretét. Erre időzítve ülősztrájk kezdődött Homsz egyik negyedében "a rendszer bűnei" ellen való tiltakozásul.

Szíria - Lövöldözött egy diák a Damaszkuszi Egyetemen

Lelőtte egyik évfolyamtársát, négy másikat pedig megsebesített egy diák kedden a Damaszkusz Egyetemen - jelentette a SANA hivatalos szíriai hírügynökség.

Gázvezetéket robbantottak Szíriában

Felrobbantottak egy gázvezetéket kedden hajnalban a szíriai kormányellenes megmozdulások egyik központjává vált Homsz város közelében - jelentette az Ehbaria kereskedelmi televízió.